Αφράτα μάφινς με ιδιαίτερη γεύση
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τα muffins
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλα
- 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1/8 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1 φλιτζάνι φυτικό λάδι (ελαφρύ ελαιόλαδο, ηλιέλαιο)
- 4 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 1/2 φλιτζάνια συσκευάζονται τριμμένα καρότα χοντροκομμένα (περίπου 3 μέτρια)
- 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
Για την επικάλυψη
- 140 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί (μοτσαρέλα ή μασκαρπόνε) σε θερμοκρασία δωματίου
- 112 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Για τα μαφινς
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, κρυσταλλική ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, μπαχαρικά, κακάο, πιπέρι και το αλάτι.
- Στη συνέχεια προσθέστε το λάδι και τα αυγά ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Ρίξτε μέσα στο μείγμα τα καρότα και καρύδια θρυμματισμένα.
- Σε μια φόρμα για 12 κεκάκια τοποθετείτε σετ αλουμινίου ή χάρτινα cupcake στα φορμάκια. Σε κάθε φορμάκι γεμίζετε με μείγμα μέχρι τα τρία τέταρτα.
- Ψήστε περίπου 20 λεπτά και αφήνετε έξω από τον φούρνο να κρυώσουν.
Για την επικάλυψη
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κατσικίσιο τυρί, τυρί κρέμα, το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείο και αφράτο, περίπου 3 λεπτά.
- Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
- Μόλις τα μάφινς είναι δροσερά, με ένα μαχαιράκι τοποθετείτε το μείγμα τυριού από πάνω.