Αφράτα και μυρωδάτα κεκάκια για ένα γεμάτο πρωινό
Υλικά για 4-6 άτομα
– 1 κούπα ζάχαρη
– 1/2 κούπα σπορέλαιο
– 2 αυγά
– 2 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκια μπείκιν παούντερ
– 1 κουταλάκι μπείκιν σόδα
– 1/4 κουταλάκι αλάτι
– 100 ml στιγμιαίο καφέ
– 1/4 κούπας γάλα
– 1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας
– 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κέλσιου. Βάζουμε 12 χαρτάκια για μάφινς στο ειδικό ταψί για μάφινς.
2. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, το στιγμιαίο καφέ, τη ζάχαρη και το λάδι. Χτυπάμε καλά με το σύρμα.
3. Σε δεύτερο μπολ, κοσκινίζουμε τα στεγνά υλικά: αλεύρι, μπείκιν παούντερ, σόδα, αλάτι.
4. Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά στο το μείγμα με τα αυγά, χρησιμοποιώντας μόνο τη σπάτουλα. Μετά προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τη βανίλια.
5. Με μια κουτάλια της σούπας μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για μάφινς. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
6. Αφήνουμε τα μάφινς στο ταψί για 4-5 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρουμε από το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
7. Τα μάφινς μένουν φρέσκα για 3 μέρες στο ψυγείο.