Βήμα-βήμα η εκτέλεση της συνταγής
– 6 ασπράδια αυγού
– 100 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρδισμένα
– 350 γραμμάρια ζάχαρη
– 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
– 120 γραμμάρια γλυκό κρασί κόκκινο
– 4 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
– φύλλα δύοσμου
1. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια αυγού μέχρι να γίνουν μαρέγκα, προσθέτοντας σταδιακά την ζάχαρη.
2. Τέλος ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα μέσα στην μαρέγκα και την ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ.
3. Σε μια λαμαρίνα τοποθετούμε την λαδόκολλα και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής που έχουμε τοποθετήσει την μαρέγκα, αρχίζουμε και κόβουμε μαρέγκες σε σχήμα οβάλ αφήνοντας 2 δάκτυλα ανάμεσά τους για να ψηθούν πολύ όμορφα.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100C για 1 έως 1.30 ώρα περίπου, ώσπου να είναι στεγνές και τραγανές.
5. Όταν ψηθούν, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις αφαιρούμε από την λαμαρίνα (λαδόκολλα).
6. Σε ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κρασί το κόκκινο μέχρι να γίνει σαντιγί.
7. Τοποθετούμε σε μια πιατέλα τις μαρέγκες.
8. Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής τοποθετούμε μέσα την σαντιγί και γαρνίρουμε ομοιόμορφα τις μαρέγκες μας.
9. Ρίχνουμε από πάνω λίγο καβουρδισμένο ψιλοκομμένο αμύγδαλο και τοποθετούμε ομοιόμορφα τα ροδάκινα. Τέλος βάζουμε από ένα φύλλο δυόσμο για το ντεκόρ μας.
Πηγή: newsbeast.gr