Μελιτζανοσαλάτα με πάπρικα και ταχίνι
25 Αυγούστου 2016, 12:00
Μαγειρική
70 Προβολές
Δοκιμάστε αυτή τη λαχταριστή συνταγή
Υλικά για 2-4 άτομα
- 3 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 4 κουταλιές του γλυκού ταχίνι
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- Αλατοπίπερο
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Ελαιόλαδο
- Ελιές για γαρνίρισμα
- Πιτούλες ψημένες για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τρυπάτε τις μελιτζάνες με το πιρούνι και τις βάζετε σε ταψάκι, να ψηθούν για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις βγάζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά και τις ξεφλουδίζετε. Βάζετε τη σάρκα της μελιτζάνας σε μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα και το αλατοπίπερο.
- Χτυπάτε για λίγα λεπτά, να γίνουν πουρές. Προσθέτετε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό, αν δείτε ότι το μείγμα είναι πολύ πηχτό.
- Κατόπιν αδειάζετε σε μπολ, πασπαλίζετε με πάπρικα, ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο λάδι και γαρνίρετε με ελιές και πιτούλες.