Κυριακή , 29 Δεκέμβριος 2024
Μεσογειακή μακαρονάδα με κοτόπουλο και ελιές

Μεσογειακή μακαρονάδα με κοτόπουλο και ελιές

Χορταστικό πιάτο για όλη την οικογένεια

Υλικά για 2-4 άτομα

– 360 γραμμάρια καθαρισμένο φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
– ¼ του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου ή κύβο κοτόπουλου
– 180 γραμμάρια καθαρισμένες αγκινάρες
– 2 ντομάτες κομμένες σε ψιλά καρέ
– 1 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο
– ¼ του φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
– 1 κουταλάκι σούπας ρίγανη
– 200 γραμμάρια πιπεριές Φλωρίνης (έτοιμες σε βαζάκι)
– ¼ του φλιτζανιού ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια
– 3 φλιτζάνια μακαρόνια πένες
– ¼ του φλιτζανιού τυρί φέτα κομμένη σε κυβάκια

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τις αγκινάρες σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε κομμάτια.

2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε σκόρδο και κοτόπουλο. Σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.

3. Προσθέτουμε λίγο νερό, το ζωμό κοτόπουλου, τις ντομάτες κομμένες σε ψιλά καρέ, το κρασί και τη ρίγανη και το αφήνουμε να πάρει μια βράση για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές και τις πιπεριές.

4. Αφού βράσουμε και στραγγίσουμε τα μακαρόνια, τα σερβίρουμε με μερικά κυβάκια φέτας.

sidagi.gr