Μιλφέιγ με φράουλες
19 Ιουνίου 2014, 08:11
Μαγειρική
106 Προβολές
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο cream crackers μεγάλο
- 300 γρ. (1 ½ πακέτο) τυρί κρέμα
- 1 ¼ κρέμα γάλακτος
- 5 κουταλιές ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα
- 1 κουταλάκι βανίλια
- ½ φλ.αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
- 500 γρ.περίπου φράουλες κομμένες σε χοντρά φετάκια- βουτηγμένες σε ροδόσταγμα ή μπράντι
Πώς το κάνουμε:
- Παίρνετε τα κράκερς και αφού τα βουτήξετε σε γάλα τα απλώνετε σ’ ένα pyrex.
- Χτυπάτε με το μίξερ το τυρί κρέμα να αφρατέψει και ανακατεύετε μέσα την αμυγδαλόψιχα.
- Ύστερα, χτυπάτε χώρια την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να πήξει σε σαντιγί και την ενσωματώνετε μέσα στο μίγμα του τυριού και της αμυγδαλόψιχας και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Βάζετε πάνω από τα μπισκότα μια στρώση κρέμας, μετά φράουλες, ξανά μπισκότα-κρέμα-φράουλες και τελειώνετε με μπισκότα, τα οποία πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
- Αφήνετε στο ψυγείο για μισή μέρα.