Αφαιρέστε θερμίδες και προσθέστε… υγεία
– Ελαιόλαδο
– 1 μεγάλη μελιτζάνα ακαθάριστη
– ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
– ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
– ½ φλιτζάνι έτοιμη ντομάτα στον τρίφτη
– 10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού
– ½ φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε αντικολλητικό μέσα σε ένα μεγάλο ταψί και αλείψτε το με λίγο λάδι.
2. Κόψτε τις μελιτζάνες σε 10 στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες πάνω στο λαδωμένο χαρτί και αλείψτε τες με λίγο λάδι. Πασπαλίστε με πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου. Ψήστε τις μελιτζάνες για 10 λεπτά. Βγάλτε τες από το φούρνο και γυρίστε τες από την άλλη πλευρά. Αλείψτε τες με λάδι και ψήστε για άλλα 10 λεπτά.
3. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και γυριστέ το φούρνο στο γκριλ.
4. Με ένα κουτάλι απλώστε την ντομάτα σε κάθε κομμάτι μελιτζάνας. Βάλτε στην κορυφή τους από ένα φύλλο βασιλικό. Πασπαλίστε μετά τα κομμάτια με τη μοτσαρέλα, το βασιλικό και ξανά τυρί και ντομάτα. Βάλτε ξανά το ταψί στο φούρνο. Ψήστε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
5. Όταν βγάλετε από το φούρνο, αφήστε τις μελιτζάνες 5 λεπτά να κρυώσουν πριν σερβίρετε.