Μους σοκολάτας με γεμιστά μπισκότα
23 Φεβρουαρίου 2016, 12:00
Μαγειρική
86 Προβολές
Εύκολο επιδόρπιο με απαλή γεύση
Υλικά για 2-4 άτομα
- 1 πακέτο γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
- 450 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακό
- 110 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 160 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα τεμαχισμένη
- 160 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
- ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά για σαντιγί
- ¼ φλιτζάνια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα μπισκότα σε μια σακούλα τροφίμων και τα κοπανάμε στο πάγκο της κουζίνας μέχρι να σπάσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε ζάχαρη άχνη και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε ξανά.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήστε την να κρυώσει λίγο. Με το μίξερ σας σε αργή ταχύτητα, προσθέστε τη σοκολάτα στο μείγμα από το τυρί κρέμα, ανακατεύετε αργά.
- Σε άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Στην συνέχεια διπλώστε το απαλά με το σοκολατένιο μείγμα προσθέτοντας τα ψιλοκομμένα μπισκότα.
- Χύστε το μείγμα μέσα σε ποτήρια και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σερβίρετε πασπαλίζοντας κακάο.