Υλικά
– 2 μικρά κομμάτια από στήθος κοτόπουλο
– ½ κιλό μανιτάρια
– 1 γλυκό λευκό κρεμμύδι
– 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
– 1 κουταλιά γλυκού βούτυρο
– 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
– 1 ποτήρι του κρασιού νερό
– 1 κλωνάρι δεντρολίβανο και θυμάρι
– 1 πακέτο νιόκι 400 – 500 γραμ.
Εκτέλεση
- Πλύνετε και ψιλοκόψτε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Κόψτε το στήθος του κοτόπουλου σε μπαστουνάκια.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το νερό.
- Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο και τσιγαρίστε με τη σειρά το κρεμμύδι, το κοτόπουλο, τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε τα αρωματικά, κατόπιν το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το νερό, σκεπάστε και αφήστε να βράσει για λίγο.
- Αφού βράσει το νερό της κατσαρόλας ρίξτε τα νιόκι και σουρώστε τα αμέσως.
- Ρίξτε τα νιόκι στο τηγάνι και ανακατέψτε με τη σάλτσα!