Παρασκευή , 27 Δεκέμβριος 2024
Νηστίσιμο μυδοπίλαφο

Νηστίσιμο μυδοπίλαφο

Η συνταγή για το σαρακοστιανό πιάτο

Υλικά για 2-4 άτομα

– 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι
– δυόσμο
– 1 φλιτζάνι του καφέ τσίπουρο
– 1 κουταλιά του γλυκού φυτική μαργαρίνη
– πιπέρι
– αλάτι
– 3 περίπου κούπες του τσαγιού νερό
– 150 γραμμάρια μύδια (½ πακέτο περίπου) ή γαρίδες
– 1 κρεμμύδι μεγάλο
– ½ ντοματάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Σε ξύλο κοπής κόβουμε το κρεμμύδι σε κομματάκια και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο νεράκι να μαραθεί. Έπειτα προσθέτουμε το ντοματάκι ή ψιλοκόβουμε 3 ώριμες ντομάτες και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.

2. Ρίχνουμε λίγο φυτική μαργαρίνη, μετά από 3 λεπτά σβήνουμε με το τσίπουρο και ρίχνουμε τα μύδια. Μετά από περίπου 5 λεπτά ρίχνουμε το ρύζι το οποίο έχουμε ήδη ξεπλύνει ένα δύο χέρια, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και ανακατεύουμε.

3. Όταν αρχίσει να βράζει, αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά να πιει τα υγρά του ελέγχοντας μήπως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.

4. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι. Αφήνουμε έτσι σκεπασμένη την κατσαρόλα για λίγη ώρα και μετά σερβίρουμε.

sidagi.gr