Χορταστική συνταγή για το μεσημεριανό σας
Υλικά για 2-4 άτομα
– 2 ασπράδια
– 2 κουταλιές της σούπας γάλα
– 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
– 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
– 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
– 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασσο
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– Πιπέρι
– 100 γραμμάρια τυρί τσένταρ
– 100 γραμμάρια ροκφόρ
– 150 γραμμάρια γραβιέρα
– 1 μπρόκολο
– 1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
– 8 ολόκληρα αβγά
– 2 βρασμένες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα και το πιπέρι. Ρίχνουμε στα χτυπημένα αβγά τα τυριά, το κρεμμύδι, το βασιλικό και το σχοινόπρασο.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους και το σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα των αβγών μαζί με τις πατάτες και το μπρόκολο. Αφήνουμε την ομελέτα να σιγοψηθεί για 5 λεπτά και μετά τη βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα.