Κλασική ιταλική συνταγή, πεντανόστιμη.
Υλικά
- 3-4 τεμάχια osso bucco μοσχαράκι
- 3 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 5 χοντρά καρότα
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Φύλλο δάφνης και θυμάρι
- 2-3 κουταλιές σούπας σάλτσα ντομάτας ή 2-3 ντοματούλες
- Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια, κόψτε σε χοντρά κομμάτια τα καρότα
- Σε κατσαρόλα ροδίστε τα μέσα σε λίγο ελαιόλαδο
- Σβήστε τα με το λευκό κρασί, ανακατέψτε για 2-3 λεπτά
- Ψιλοκόψτε το σκόρδο και προσθέστε το, ανακατέψτε
- Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι
- Σε τηγάνι ρίξτε ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το osso bucco
- Ρίξτε το στην κατσαρόλα, προσθέστε το φύλλο δάφνης, το θυμάρι και 3 ποτήρια νερό
- Αφήστε τα να βράσουν για 2 ώρες σε μέτρια φωτιά, ελέγξτε τα υγρά
- Αν έχετε αμφιβολίες για το βράσιμο του κρέατος, βράστε το σε χύτρα για 45 λεπτά και μετά ρίξτε τα λαχανικά, με ανοιχτό καπάκι για άλλη 1 ώρα
Πηγή