Παρασκευή , 10 Ιανουάριος 2025

Μαγειρική

Σταφιδόψωμο από το Αγιον Oρος -Η γεύση των παιδικών μας χρόνων έχει συνταγή

Αν υπάρχει μία γεύση που ήταν σχεδόν παρηγορητική στα παιδικά μας χρόνια, αυτή ήταν πιθανότατα η γεύση του σταφιδόψωμου. Όχι κάτι εξτρίμ. Ένα ψωμάκι, είτε στρογγυλό …

Διαβάστε περισσότερα »

Smoothie φράουλας

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; } Υλικά για 2 άτομα 250 γρ. φράουλες 120 ml χυμό πορτοκαλιού 1 μπανάνα 3-5 παγάκια 120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι googletag.cmd.push(function() …

Διαβάστε περισσότερα »

Γκασπάτσο: Η πεντανόστιμη ανδαλουσιανή σούπα τρώγεται κρύα και έχει ελάχιστες θερμίδες

Η γκασπάτσο, ή γκαθπάτσο κατά την ισπανική προφορά, είναι μια πεντανόστιμη σούπα με καταγωγή από την Ανδαλουσία. Πρόκειται για μια κρύα σούπα από φρέσκα λαχανικά. Ένα κλασικό …

Διαβάστε περισσότερα »

Τσιαπάτα με προσούτο

.infinite-article-container .comments-list-wrap .comments-list{ display:block!important; } Υλικά για 2 άτομα 2 ψωμάκια τσιαπάτα 80 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα 4 φύλλα μαρουλιού 4 φέτες προσούτο ντοματίνια googletag.cmd.push(function() {googletag.display(“dfpAdSlot_Gevseis_450x50_text_ad”); …

Διαβάστε περισσότερα »

Σεφ αποκαλύπτει το μυστικό για να πετύχεις το τέλειο ποσέ αυγό -Και δεν είναι το ξύδι

Το αυγό ποσέ είναι ίσως η πιο υγιεινή και νόστιμη εκδοχή του μαγειρεμένου αυγού. Τα γκουρμέ εστιατόρια που σερβίρουν brunch και πρωινά, τα τελευταία χρόνια …

Διαβάστε περισσότερα »

Χουνκιάρ Μπεγεντί: H «Απόλαυση του Σουλτάνου» είναι το πιο νόστιμο πιάτο της πολίτικης κουζίνας

Όταν η πολίτικη κουζίνα έχει κέφια, δημιουργεί πιάτα όπως το χουνκιάρ μπεγεντί. Η ιστορία του Hunkar Begendi, ή της «Απόλαυσης του Σουλτάνου», χρονολογείται αρκετούς αιώνες πριν …

Διαβάστε περισσότερα »

Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό, καλοκαιρινό και νηστίσιμο

Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι μας βάζει κατευθείαν στην καρδιά του καλοκαιριού. Είναι ένα κλασσικό πιάτο και φυσικά νηστίσιμο, το οποίο προτιμάται τώρα που οδεύουμε …

Διαβάστε περισσότερα »

Το μυστικό συστατικό στο τυρόψωμο Πορταριάς που το κάνει τόσο νόστιμο

Η Πορταριά είναι το δεύτερο μεγάλο χωριό που θα συναντήσει κάποιος κατά την επίσκεψή του στο Πήλιο. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς προορισμούς του βουνού …

Διαβάστε περισσότερα »

Τσουχτή: Η αυθεντική μακαρονάδα της Μάνης είναι φτωχή σε υλικά αλλά πλούσια σε γεύση

Η ιστορία της τσουχτής, της μακαρονάδας που είναι φτωχή σε υλικά, αλλά πλούσια σε γεύση και…θερμίδες, μας πάει αρκετά πίσω στο χρόνο.  Τότε που η …

Διαβάστε περισσότερα »

Ωμές μπάρες δημητριακών που γίνονται πανεύκολα και τις απολαμβάνεις χωρίς τύψεις

Έχετε δοκιμάσει ποτέ ωμές, σπιτικές μπάρες; Αν ναι, είστε από τους τυχερούς, αν όχι, μάλλον δεν ξέρετε τι χάνετε.  Η συνταγή που έχουμε για εσάς, …

Διαβάστε περισσότερα »