Υλικά 1 κόκκινη λόλα, πλυμένη, στραγγισμένη 1 μάτσο ρόκα, πλυμένη, στραγγισμένη 8 μεγάλα σπαράγγια αποφλοιωμένα (από τη μέση και κάτω) 1 κ.τ.σ. καρυδόψιχα 100 γρ …
Διαβάστε περισσότερα »Μαγειρική
Cupcakes βανίλιας
Υλικά για 4-6 άτομα Για τα cupcakes – 3 αυγά – 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του – 125 γραμμάρια φυτικό βούτυρο …
Διαβάστε περισσότερα »Φαγκρί στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας
Υλικά για 2 άτομα – 2 ψάρια φαγκρί – 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο – ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο – 3-4 μέτριες ντομάτες – 1 φλιτζάνι …
Διαβάστε περισσότερα »Σολομός με μουστάρδα και πέστο
Υλικά για 2-4 άτομα – 1 ½ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό – 1 ½ φλιτζάνι επίπεδη φύλλα μαϊντανό, ψιλοκομμένο – 3 σκελίδες σκόρδο – 1 ½ …
Διαβάστε περισσότερα »Παγωτό καρύδα
Υλικά για 4-6 άτομα – 1 φλιτζάνι γάλα με λιπαρά – 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια εσάνς – 100 γραμμάρια νιφάδες καρύδας – 100 γραμμάρια …
Διαβάστε περισσότερα »Τρουφάκια λευκής σοκολάτας με ξύσμα λεμόνι
Υλικά για 4-6 άτομα – 600 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη – ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά – 1 λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα …
Διαβάστε περισσότερα »Σπιτικά κρουασίνια με κρέμα βανίλια και καστανή ζάχαρη
Υλικά για περίπου 30 κομμάτια 1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα 1 κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη Εκτέλεση Φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής …
Διαβάστε περισσότερα »Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης
Υλικά – Τρεις μεγάλες ντομάτες – Ένα κρεμμύδι – Κεφαλοτύρι τριμμένο – Ένα αυγό – Αλεύρι – Μία σκελίδα σκόρδο – Δυόσμος – Βασιλικός – …
Διαβάστε περισσότερα »Τάρτα λεμόνι
Υλικά για 8 άτομα Για τη ζύμη – 350 γραμμάρια αλεύρι μαλακό – 200 γραμμάρια βούτυρο – 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη – 3 κρόκοι αυγού …
Διαβάστε περισσότερα »Φτιάξτε ρεβιθοκεφτέδες
Υλικά για 4-6 άτομα – 1/2 κιλό ρεβίθια – 4 μέτριες πατάτες βρασμένες – 4 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια – τριμμένος δυόσμος – τριμμένη μαντζουράνα – …
Διαβάστε περισσότερα »Μπιφτέκια γαλοπούλας με κολοκύθι και κουκουνάρι
Εκτέλεση Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την γαλέτα. Ζυμώνουμε πολύ καλά και ρίχνουμε τη γαλέτα σε δύο δόσεις. Προθερμαίνουμε το φούρνο …
Διαβάστε περισσότερα »Πανεύκολες μπρουσκέτες
Υλικά 1 χωριάτικο ψωμί 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη στον χονδρό τρίφτη 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη 1 φλιτζάνι κάπαρη Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3 κουταλιές …
Διαβάστε περισσότερα »Τηγανίτες με σταγόνες σοκολάτας
Υλικά για 2-4 άτομα – 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ – 1 κουταλάκι του …
Διαβάστε περισσότερα »Semifreddo με σως καραμέλας και καρύδια
Υλικά για 4-6 άτομα Για το Semifreddo – 1 μακρόστενη φόρμα για κέικ 20 εκ. – 150 γραμμάρια ζάχαρη (3/4 φλιτζανιού) – 100 ml νερού …
Διαβάστε περισσότερα »Τυρόπιτα με φέτα, μανούρι και γιαούρτι
Μία νόστιμη τυρόπιτα με φέτα, μανούρι και γιαούρτι σε ένα απόλυτα τυρένιο συνδυασμό. Ζεστή την απολαμβάνετε ως ορεκτικό και όταν κρυώσει μπαίνει στο ταπεράκι για …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για το πιο εντυπωσιακό γλυκό του ψυγείου με… pancakes!
Ένα πεντανόστιμο και εντυπωσιακό γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα και να το απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή! Το συγκεκριμένο γλυκό είναι ιδανικό για τους …
Διαβάστε περισσότερα »Πέννες στο φούρνο με κασέρι
Υλικά για 2-4 άτομα – 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο – 400 γραμμάρια κασέρι τριμμένο – 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος – Ανάλογο αλάτι, πιπέρι – 300 …
Διαβάστε περισσότερα »Καλαμαράκια κρασάτα
Υλικά για 4-6 άτομα – 1 κιλό καλαμαράκια – 3 μεγάλα κρεμμύδια – 1 πράσο – ½ κρασοπότηρο λιαστή ντομάτα – 1 πιπερίτσα καυτερή – …
Διαβάστε περισσότερα »Smoothie με καρύδα και μάνγκο
Υλικά – 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας – 1 φλιτζάνι γιαούρτι – 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα ή φρέσκα κομμάτια μάνγκο – 3 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού …
Διαβάστε περισσότερα »Σπαγγέτι με γαρίδες και βασιλικό
Υλικά για 2-4 άτομα – 60 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου – 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες – 2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού – …
Διαβάστε περισσότερα »Εύκολες φακές σκορδάτες
Υλικά 300γρ φακές 2 σκελίδες σκόρδο 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 2 φύλλα δάφνης 3 …
Διαβάστε περισσότερα »Σπιτικό παγωτό γιαούρτι με πεπόνι
Υλικά 500γρ πεπόνι 150γρ ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας μέντα ψιλοκομμένη 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών Εκτέλεση καθαρίζουμε …
Διαβάστε περισσότερα »Πεντανόστιμη γρανίτα πορτοκάλι-καρπούζι
Υλικά 300γρ χυμό πορτοκάλι 650γρ καρπούζι (μόνο το κόκκινο) 300γρ. ζάχαρη Εκτέλεση Περνάμε το καρπούζι από τον αποχυμωτή και συλλέγουμε το χυμό του σε μια …
Διαβάστε περισσότερα »Δροσερή αρωματική πατατοσαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια
Υλικά 1 φλιτζάνι φασόλια μαυρομάτικα 1 μέτρια πατάτα βρασή 4-5 κομμάτια λιαστή ντομάτα 1 αγγουράκι φρέσκο 2 κρεμμυδάκια φρέσκα 6-7 φύλλα δυόσμου Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για εύκολο παγωτό σάντουιτς!
Το παγωτό σάντουιτς είναι τέλειο. Αρέσει τόσο στους μικρούς όσο και στους μεγάλους. Εμείς σας προτείνουμε να το φτιάξετε γρήγορα κι εύκολα στο σπίτι χρησιμοποιώντας …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για το πιο λαχταριστό μιλκ σέικ με 5 υλικά!
Τα μιλκ σέικ είναι από τα πιο λαχταριστά ροφήματα τώρα το καλοκαίρι. Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε μόνες σας μιλκ σέικ με σοκολάτα με 5 …
Διαβάστε περισσότερα »Μπανόφι (Banoffee)
Υλικά 2 κονσέρβες ζαχαρούχο γάλα 6 μπανάνες κομμένες στη μέση (κατά μήκος) 1 ½ πακέτο μπισκότα πτι-μπερ 225 γρ Χωριό μαργαρίνη κλασική 500 γρ φυτική …
Διαβάστε περισσότερα »Παϊδάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα
Η χρήση μουστάρδας και πολλών αρωματικών, μας δίνει τη δυνατότητα να βάζουμε άρωμα και γεύση στο πιάτο μας χωρίς πολύ αλάτι και ζωικές σως. Τα …
Διαβάστε περισσότερα »Δροσερή σαλάτα με βλήτα, παντζάρια, εσπεριδοειδή και κουκουνάρι
Υλικά για 2 άτομα 2 φλιτζάνια βρασμένα βλήτα 3 βολβούς από παντζάρια 1 μέτριο πορτοκάλι ½ φλιτζάνι κουκουνάρι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για δροσερό cheesecake κεράσι
Ένα κλασικό και διαχρονικό γλυκό, με το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού! Το cheesecake αρέσει σε όλους και είναι το ιδανικό γλυκό για τις ζεστές μέρες …
Διαβάστε περισσότερα »