Για κάποιους η πίτσα θεωρείται το απόλυτο comfort food. Πέρα από το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί, προσθέστε στα ατού της ότι …
Διαβάστε περισσότερα »Μαγειρική
Συνταγή για πεντανόστιμη παραδοσιακή μπομπότα -Το «ψωμί των φτωχών» σερβίρεται και αλμυρό και γλυκό
Η συνταγή αυτή για ψωμί από αλεύρι καλαμποκιού έχει τις ρίζες της πολύ βαθιά στην ελληνική γαστρονομία. Πηγή
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για λαχταριστά παϊδάκια στο σπίτι -Στο τηγάνι και τον φούρνο, σαν ψητά στα κάρβουνα | GASTRONOMIE
Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και προετοιμαζόμαστε για ένα γεύμα με βασικό πρωταγωνιστή το κρέας. Αυτή η συνταγή για παϊδάκια απευθύνεται σε όσους δεν θα έχουν τη …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για πατροπαράδοτη λαγάνα -Το μυστικό με το «προζύμι» μαγιάς για εγγυημένη επιτυχία | GASTRONOMIE
Η Καθαρά Δευτέρα επιβάλλει, μεταξύ άλλων, λαγάνα και εμείς έχουμε τη συνταγή για να ευωδιάσει το σπίτι μαγιά και φρεσκοφουρνισμένο ψωμί. Η Λαγάνα δεν διαφέρει …
Διαβάστε περισσότερα »Πώς θα ξαλμυρίσετε σωστά τον παστό μπακαλιάρο | GASTRONOMIE
Η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης πλησιάζει και σε κάθε σπίτι ένα πιάτο μόνο σερβίρεται στο μεσημεριανό τραπέζι… Μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι η συνταγή που επιβάλλει η …
Διαβάστε περισσότερα »Κασουλέ: Η γαλλική εκδοχή της φασολάδας γίνεται στο φούρνο με κρέας -Ζεστή και χορταστική
Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα θέλουν στο τραπέζι ένα φαγητό υγιεινό αλλά και χορταστικό. Comfort food που ζεσταίνει την ψυχή και το σώμα. Πηγή
Διαβάστε περισσότερα »Ετσι θα σερβίρεις τα ζυμαρικά σου σαν επαγγελματίας -Γνωστή σεφ αποκαλύπτει το μυστικό των εστιατορίων
Τα ζυμαρικά είναι η μεγάλη αδυναμία μας! Οι μακαρονάδες συμφωνούν ότι δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα λαχταριστό πιάτο. Πηγή
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για νηστίσιμη αέρινη μους -Με χαλβά και σιρόπι φράουλα
Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και έχουμε τη συνταγή για ένα γλυκό βγαλμένο από ένα παραδοσιακό γλύκισμα της ημέρας και απολαυστικό σιρόπι φράουλα. Πηγή
Διαβάστε περισσότερα »Αυτό το σοκολατένιο κέικ «κόλαση» γίνεται πανεύκολα με νουτέλα και γιαούρτι -Υπόσχεται να γίνει το αγαπημένο σου | GASTRONOMIE
Πόσα κέικ μπορεί να φτιάξει κάποιος στο σπίτι; Πολλά! Η καραντίνα μάς έκανε και κάτι καλό: Μπήκαμε στην κουζίνα και μάθαμε να φτιάχνουμε γευστικά γλυκά …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για ψωμί χωρίς μαγιά -Ετοιμο σε 40 λεπτά
Συνταγή για ζεστό, ευωδιαστό ψωμί που θα είναι στο τραπέζι σας σε λιγότερο από μία ώρα. Πηγή
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για μπακαλιάρο σε κουρκούτι μπίρας
Η 25η Μαρτίου επιβάλει μπακαλιάρο με σκορδαλιά και εμείς έχουμε την ιδανική συνταγή για να τηγανίσετε το ψάρι στο πιο αφράτο κουρκούτι που δοκιμάσατε ποτέ. …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για λαζαράκια -Παραδοσιακά ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου
Το Σάββατο του Λαζάρου, η παράδοση θέλει να ετοιμάζουμε ψωμάκια, τα γνωστά λαζαράκια και εμείς έχουμε τη συνταγή. Πηγή
Διαβάστε περισσότερα »Ο πιο πρωτότυπος τρόπος για να βάψετε τα αυγά -Με κλωστές, άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα [βίντεο]
Το Πάσχα έφθασε και η παράδοση απαιτεί τη Μεγάλη Πέμπτη να βάψουμε τα αβγά. Πηγή
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για ισπανική ομελέτα κόλαση -Με λιωμένη πατάτα, θεϊκή
Μια συνταγή για μια ομελέτα διαφορετική, πλούσια, πλήρες γεύμα, ιδανική για το βράδυ του Σαββάτου ή για σπιτικό brunch την Κυριακή. Πηγή
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για φασόλια μαυρομάτικα αλά Τζέιμι Ολιβερ -Θα ξετρελαθείτε | GASTRONOMIE
Τα φασόλια έχουν μεγάλους φαν και μεγάλους αντι-φαν. Με αυτή τη συνταγή του Τζέιμι Ολιβερ θα τα λατρέψουν όλοι ανεξαιρέτως. Πρόκειται για μια διάσημη συνταγή …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για cheesecake μπανάνα -Με λιγότερη ζάχαρη, αλλά υπέροχη γεύση | GASTRONOMIE
Η αλήθεια είναι πως συνήθως οι συνταγές για Cheesecake σερβίρονται με φράουλες ή κεράσια. Αυτή τη φορά, απολαύστε ένα γλυκό με το άρωμα και τη …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για πανεύκολα ντόνατ -Με μόλις δύο υλικά και ελληνικό… DNA | GASTRONOMIE
Αυτή η συνταγή θα κάνει τα ντόνατ μια καθημερινότητα στο σπίτι του καθενός που λατρεύει την αφράτη ζύμη συνδυασμένη με σοκολάτα ή οποιοδήποτε άλλο γλάσο …
Διαβάστε περισσότερα »H Ελένη Μενεγάκη έδωσε τη συνταγή για την εύκολη σοκολατόπιτα που φτιάχνει | GASTRONOMIE
Η Ελένη Μενεγάκη το μεσημέρι της Παρασκευής μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε λαχταριστή σοκολατόπιτα με αφορμή την Γιορτή του Πατέρα. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στον αέρα …
Διαβάστε περισσότερα »Η μοναστηριακή συνταγή για το πιο εύκολο και γρήγορο εκμέκ που έχεις δοκιμάσει -Με θεϊκή, βελούδινη κρέμα | GASTRONOMIE
Το εκμέκ καταΐφι είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά, που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια και το σπίτι της γιαγιάς. Αυτό το ανατολίτικο, …
Διαβάστε περισσότερα »Η lemon pie του Γιώργου Τσούλη λιώνει στο στόμα σαν αφρός -Απολαυστική, με λεμονάτη, ελαφριά γεύση | GASTRONOMIE
Μια lemon pie, πάει τέλεια το καλοκαίρι! Είναι αυτό ακριβώς που θέλουμε μια ζεστή μέρα. Ένα δροσερό γλυκό, με απαλή γεύση λεμονιού, που λιώνει στο …
Διαβάστε περισσότερα »Πεντανόστιμο θρακιώτικο τυρόψωμο -Η παραδοσιακή συνταγή για ζύμη… αφρό | GASTRONOMIE
Είναι το πιο εύκολο, θρεπτικό και χορταστικό σνακ για κάθε στιγμή. Το combo ψωμί και τυρί, σε κάθε εκδοχή, μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων. Ειδικά …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για παραδοσιακή μουσταλευριά -Χωρίς ζάχαρη, με όλο το άρωμα του σταφυλιού | GASTRONOMIE
Αυτή η συνταγή είναι της… εποχής, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ο τρύγος στη χώρα και μπορούμε να βρούμε φρέσκο και ευωδιαστό μούστο. Αν και η …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για σπιτικό, χωριάτικο φύλλο -Το γνωστό σε όλο τον κόσμο ως phyllo | GASTRONOMIE
Λίγες παρασκευές είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο με το αυθεντικό, ελληνικό τους όνομα. Μια από αυτές είναι το ακαταμάχητο φύλλο, για το οποίο έχουμε …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για στριφτά κριτσίνια κανέλας -Γλύκισμα όνειρο, με μόλις 3 υλικά | GASTRONOMIE
Μια συνταγή για όλες εκείνες τις φορές που χρειαζόμαστε κάτι γλυκό για τον καφέ, για να ξεγελάσουμε την ακατανίκητη έλξη μας για ζαχαρωτά και για …
Διαβάστε περισσότερα »Ρατατούι: Το γαλλικό, ζουμερό μπριάμ γίνεται στην κατσαρόλα και λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα | GASTRONOMIE
Σε όλους αρέσει να δοκιμάζουν νέα, ευφάνταστα πιάτα από διάφορα μέρη του κόσμου. Άλλωστε οι γαστρονομικές αναζητήσεις συνδυάζουν ταξίδι και γεύση. Η γαλλική κουζίνα είναι …
Διαβάστε περισσότερα »Η επική συνταγή για αγιορείτικη χταποδόσουπα του μοναχού Επιφάνιου | GASTRONOMIE
Μια συνταγή που συνηθίζεται στον Άγιο Όρος καθώς οι μοναχοί νηστεύουν το κρέας τις περισσότερες ημέρες του χρόνου και προτιμούν τα θαλασσινά. Ενα αχνιστό πιάτο …
Διαβάστε περισσότερα »Ελαιόλαδο: Στις κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως οι «ελαιώνες Σακελλαρόπουλου» το 2020 | GASTRONOMIE
Στην 5η θέση του κόσμου, ανάμεσα σε 1.605 εταιρείες ελαιόλαδου βρέθηκαν οι «ελαιώνες Σακελλαροπούλου» για το 2020. Στο τέλος κάθε χρονιάς η Διεθνής Ένωση Συγγραφέων, …
Διαβάστε περισσότερα »Κουραμπιέδες: Η ιστορία του πιο παραδοσιακού γλυκού των Χριστουγέννων | GASTRONOMIE
Κουραμπιέδες: Το πλέον παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό έχει ζωή στη σημερινή Ελλάδα μόλις ενός αιώνα. Το έφεραν μαζί τους από τη Μικρασία οι πρόσφυγες του 1922, …
Διαβάστε περισσότερα »Αυτό είναι το πιο αφράτο κέικ που δοκιμάσατε ποτέ -Ψήνεται στον ατμό | GASTRONOMIE
Γίνεται το κέικ στον ατμό; Φυσικά και γίνεται και έτσι αποκτά ακόμη πιο αέρινη, αφράτη υφή, την οποία δεν μπορείτε να πετύχετε με τον συμβατικό …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για την πιο διάσημη «τυλιχτή» ομελέτα -Το «δείπνο των 30 δευτερολέπτων»
Είναι εκείνες οι πανεύκολες, απλές συνταγές, που αν επιτύχουν, μπορούν να προσφέρουν ασύγκριτη απόλαυση. Πηγή
Διαβάστε περισσότερα »