Τετάρτη , 8 Ιανουάριος 2025

Μαγειρική

Σάλτσα ντομάτας για πίτσα -Η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου που θα σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις υπόλοιπες | GASTRONOMIE

Για κάποιους η πίτσα θεωρείται το απόλυτο comfort food. Πέρα από το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί, προσθέστε στα ατού της ότι …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για λαχταριστά παϊδάκια στο σπίτι -Στο τηγάνι και τον φούρνο, σαν ψητά στα κάρβουνα | GASTRONOMIE

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και προετοιμαζόμαστε για ένα γεύμα με βασικό πρωταγωνιστή το κρέας. Αυτή η συνταγή για παϊδάκια απευθύνεται σε όσους δεν θα έχουν τη …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για πατροπαράδοτη λαγάνα -Το μυστικό με το «προζύμι» μαγιάς για εγγυημένη επιτυχία | GASTRONOMIE

Η Καθαρά Δευτέρα επιβάλλει, μεταξύ άλλων, λαγάνα και εμείς έχουμε τη συνταγή για να ευωδιάσει το σπίτι μαγιά και φρεσκοφουρνισμένο ψωμί. Η Λαγάνα δεν διαφέρει …

Διαβάστε περισσότερα »

Πώς θα ξαλμυρίσετε σωστά τον παστό μπακαλιάρο | GASTRONOMIE

Η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης πλησιάζει και σε κάθε σπίτι ένα πιάτο μόνο σερβίρεται στο μεσημεριανό τραπέζι… Μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι η συνταγή που επιβάλλει η …

Διαβάστε περισσότερα »

Κασουλέ: Η γαλλική εκδοχή της φασολάδας γίνεται στο φούρνο με κρέας -Ζεστή και χορταστική

Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα θέλουν στο τραπέζι ένα φαγητό υγιεινό αλλά και χορταστικό. Comfort food που ζεσταίνει την ψυχή και το σώμα. Πηγή

Διαβάστε περισσότερα »

Ετσι θα σερβίρεις τα ζυμαρικά σου σαν επαγγελματίας -Γνωστή σεφ αποκαλύπτει το μυστικό των εστιατορίων

Τα ζυμαρικά είναι η μεγάλη αδυναμία μας! Οι μακαρονάδες συμφωνούν ότι δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα λαχταριστό πιάτο. Πηγή

Διαβάστε περισσότερα »

Αυτό το σοκολατένιο κέικ «κόλαση» γίνεται πανεύκολα με νουτέλα και γιαούρτι -Υπόσχεται να γίνει το αγαπημένο σου | GASTRONOMIE

Πόσα κέικ μπορεί να φτιάξει κάποιος στο σπίτι; Πολλά! Η καραντίνα μάς έκανε και κάτι καλό: Μπήκαμε στην κουζίνα και μάθαμε να φτιάχνουμε γευστικά γλυκά …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για φασόλια μαυρομάτικα αλά Τζέιμι Ολιβερ -Θα ξετρελαθείτε | GASTRONOMIE

Τα φασόλια έχουν μεγάλους φαν και μεγάλους αντι-φαν. Με αυτή τη συνταγή του Τζέιμι Ολιβερ θα τα λατρέψουν όλοι ανεξαιρέτως. Πρόκειται για μια διάσημη συνταγή …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για πανεύκολα ντόνατ -Με μόλις δύο υλικά και ελληνικό… DNA | GASTRONOMIE

Αυτή η συνταγή θα κάνει τα ντόνατ μια καθημερινότητα στο σπίτι του καθενός που λατρεύει την αφράτη ζύμη συνδυασμένη με σοκολάτα ή οποιοδήποτε άλλο γλάσο …

Διαβάστε περισσότερα »

H Ελένη Μενεγάκη έδωσε τη συνταγή για την εύκολη σοκολατόπιτα που φτιάχνει | GASTRONOMIE

Η Ελένη Μενεγάκη το μεσημέρι της Παρασκευής μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε λαχταριστή σοκολατόπιτα με αφορμή την Γιορτή του Πατέρα. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στον αέρα …

Διαβάστε περισσότερα »

Η μοναστηριακή συνταγή για το πιο εύκολο και γρήγορο εκμέκ που έχεις δοκιμάσει -Με θεϊκή, βελούδινη κρέμα | GASTRONOMIE

Το εκμέκ καταΐφι είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά, που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια και το σπίτι της γιαγιάς. Αυτό το ανατολίτικο, …

Διαβάστε περισσότερα »

Η lemon pie του Γιώργου Τσούλη λιώνει στο στόμα σαν αφρός -Απολαυστική, με λεμονάτη, ελαφριά γεύση | GASTRONOMIE

Μια lemon pie, πάει τέλεια το καλοκαίρι! Είναι αυτό ακριβώς που θέλουμε μια ζεστή μέρα. Ένα δροσερό γλυκό, με απαλή γεύση λεμονιού, που λιώνει στο …

Διαβάστε περισσότερα »

Πεντανόστιμο θρακιώτικο τυρόψωμο -Η παραδοσιακή συνταγή για ζύμη… αφρό | GASTRONOMIE

Είναι το πιο εύκολο, θρεπτικό και χορταστικό σνακ για κάθε στιγμή. Το combo ψωμί και τυρί, σε κάθε εκδοχή, μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων. Ειδικά …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για παραδοσιακή μουσταλευριά -Χωρίς ζάχαρη, με όλο το άρωμα του σταφυλιού | GASTRONOMIE

Αυτή η συνταγή είναι της… εποχής, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ο τρύγος στη χώρα και μπορούμε να βρούμε φρέσκο και ευωδιαστό μούστο. Αν και η …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για σπιτικό, χωριάτικο φύλλο -Το γνωστό σε όλο τον κόσμο ως phyllo | GASTRONOMIE

Λίγες παρασκευές είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο με το αυθεντικό, ελληνικό τους όνομα. Μια από αυτές είναι το ακαταμάχητο φύλλο, για το οποίο έχουμε …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για στριφτά κριτσίνια κανέλας -Γλύκισμα όνειρο, με μόλις 3 υλικά | GASTRONOMIE

Μια συνταγή για όλες εκείνες τις φορές που χρειαζόμαστε κάτι γλυκό για τον καφέ, για να ξεγελάσουμε την ακατανίκητη έλξη μας για ζαχαρωτά και για …

Διαβάστε περισσότερα »

Ρατατούι: Το γαλλικό, ζουμερό μπριάμ γίνεται στην κατσαρόλα και λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα | GASTRONOMIE

Σε όλους αρέσει να δοκιμάζουν νέα, ευφάνταστα πιάτα από διάφορα μέρη του κόσμου. Άλλωστε οι γαστρονομικές αναζητήσεις συνδυάζουν ταξίδι και γεύση. Η γαλλική κουζίνα είναι …

Διαβάστε περισσότερα »

Η επική συνταγή για αγιορείτικη χταποδόσουπα του μοναχού Επιφάνιου | GASTRONOMIE

Μια συνταγή που συνηθίζεται στον Άγιο Όρος καθώς οι μοναχοί νηστεύουν το κρέας τις περισσότερες ημέρες του χρόνου και προτιμούν τα θαλασσινά. Ενα αχνιστό πιάτο …

Διαβάστε περισσότερα »

Ελαιόλαδο: Στις κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως οι «ελαιώνες Σακελλαρόπουλου» το 2020 | GASTRONOMIE

Στην 5η θέση του κόσμου, ανάμεσα σε 1.605 εταιρείες ελαιόλαδου βρέθηκαν οι «ελαιώνες Σακελλαροπούλου» για το 2020. Στο τέλος κάθε χρονιάς η Διεθνής Ένωση Συγγραφέων, …

Διαβάστε περισσότερα »

Κουραμπιέδες: Η ιστορία του πιο παραδοσιακού γλυκού των Χριστουγέννων | GASTRONOMIE

Κουραμπιέδες: Το πλέον παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό έχει ζωή στη σημερινή Ελλάδα μόλις ενός αιώνα. Το έφεραν μαζί τους από τη Μικρασία οι πρόσφυγες του 1922, …

Διαβάστε περισσότερα »

Αυτό είναι το πιο αφράτο κέικ που δοκιμάσατε ποτέ -Ψήνεται στον ατμό | GASTRONOMIE

Γίνεται το κέικ στον ατμό; Φυσικά και γίνεται και έτσι αποκτά ακόμη πιο αέρινη, αφράτη υφή, την οποία δεν μπορείτε να πετύχετε με τον συμβατικό …

Διαβάστε περισσότερα »