Τετάρτη , 8 Ιανουάριος 2025

Μαγειρική

Γιατί το ξαναζεσταμένο κοκκινιστό και η πίτσα από το ψυγείο είναι πιο νόστιμα -Η επιστήμη έχει την απάντηση | GASTRONOMIE

Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί μια πίτσα ή ένα μυρωδάτο κοκκινιστό έχουν πιο ωραία, γεμάτη γεύση την επόμενη μέρα; Το παράδειγμα γνωστό και μάλλον οικείο στους …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για πανεύκολα σπιτικά ψωμάκια για μπέργκερ -Αφράτα, χωρίς ατελείωτη αναμονή | GASTRONOMIE

Αν ήξερες πόσο εύκολη είναι η συνταγή για σπιτικά, αχνιστά ψωμάκια για μπέργκερ, το πιθανότερο είναι να μην αγόραζες ποτέ ξανά έτοιμα από το σούπερ …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για παραδοσιακή γλυκιά κολοκυθόπιτα | GASTRONOMIE

Υπάρχουν κάποιες συνταγές που δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Μια τέτοια είναι και η γλυκιά κολοκυθόπιτα με αρωματικό γαρίφαλο, σταφίδες και καρύδια. Η κολοκύθα έχει την …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα -Το κόλπο με τα θρυμματισμένα φύλλα | GASTRONOMIE

Ευωδιαστή και απολαυστική αυτή η συνταγή για πορτοκαλόπιτα, μπορεί να γίνει η αγαπημένη σας κάθε φορά που έχετε ανάγκη από ένα ωραίο, παραδοσιακό γλυκό. Η …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για πατάτες στο φούρνο λουκούμι -Πικάντικες για να συνοδεύσουν κοτόπουλο, κρέας | GASTRONOMIE

Αν βαρεθήκατε να τρώτε τις κλασικές πατάτες στον φούρνο, σας προτείνουμε μια διαφορετική συνταγή. Δοκιμάστε να τις φτιάξετε με ένα πρωτότυπο κόψιμο που εντυπωσιάζει και …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για τραγανά, μελωμένα ισλί -Τα μικρασιάτικα γεμιστά μελομακάρονα | GASTRONOMIE

Συχνά όταν ακούμε χριστουγεννιάτικες συνταγές, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Αυτά όμως τα τριγωνικά γλυκάκια θα γίνουν τα αγαπημένα …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για τσίζκεϊκ με βάση από μελομακάρονα: Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό για να εντυπωσιάσεις φέτος | GASTRONOMIE

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο μαγική εποχή του χρόνου. Στολίδια, λαμπιόνια, χρώματα και εκλεκτά εδέσματα, συνθέτουν τις αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν για μια ζωή. …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για Stollen -Αν τα Χριστούγεννα ήταν γλυκό, θα ήταν αυτό το γερμανικό κέικ | GASTRONOMIE

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και ψάχνουμε ιδέες για τα εκλεκτά πιάτα που θα απαρτίσουν το εορταστικό μας τραπέζι. Εκτός από τα καθιερωμένα γλυκά, μας αρέσει να …

Διαβάστε περισσότερα »

Πρωτοχρονιά: Η παραδοσιακή γλυκιά και αλμυρή βασιλόπιτα Αγιάσου στη Λέσβο | GASTRONOMIE

«Η βασιλόπιτα της Αγιάσου είναι μια πολύ πρωτότυπη πίτα σε τέλεια αναλογία αλμυρού – γλυκού με πολύ όμορφη ιστορία» λέει στο η ζαχαροπλάστης από την …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για τα πιο άπαιχτα ψωμάκια στο πυρέξ -Αφρός, έχουν γεύση τυριού κρέμα | GASTRONOMIE

Το ψωμί είναι μια συνταγή που κέρδισε και πάλι τη θέση που της αξίζει στην κουζίνα των Ελλήνων. Κάτι η καραντίνα, λίγο που έχουμε περισσότερο …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για γιαπωνέζικο σάντουιτς με αυγό -Το βλέπουμε παντού στο Instagram και είναι ένα ποίημα | GASTRONOMIE

Στην Ιαπωνία μπορείς να συναντήσεις μερικά διαφορετικά και ευφάνταστα πιάτα που μάλιστα γίνονται viral στο Διαδίκτυο. Γνωρίζουμε ήδη τα γιαπωνέζικα pancakes και το γιαπωνέζικο κέικ …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για αυθεντική σούπα μινεστρόνε -Εύκολη, γρήγορη, πεντανόστιμη | GASTRONOMIE

Μια συνταγή για να ζεσταθούμε, αλλά και να πάρουμε τη δύναμη και τη γεύση όλη της ελληνικής φύσης μέσα στον χειμώνα. Η σούπα μινεστρόνε είναι …

Διαβάστε περισσότερα »

Πώς να τσικνίσετε χωρίς σχάρα και ψησταριά: Τσικνοπέμπτη με ένα τηγάνι, πανεύκολο και μούρλια ψήσιμο [βίντεο]

Μια διαφορετική από κάθε άλλη χρονιά είναι η φετινή Τσικνοπέμπτη, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν. Πηγή

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για ανάλαφρο μεσογειακό σάντουιτς με τη λαγάνα που περίσσεψε | GASTRONOMIE

Συχνά μετά από ένα πλούσιο τραπέζι περισσεύει αρκετό φαγητό και πάντα είναι ωραίο να ξέρει κανείς πώς θα το μεταμορφώσει σε μια ολοκαίνουρια συνταγή την …

Διαβάστε περισσότερα »

Τι είναι το cascatelli: Το νέο σχήμα ζυμαρικών «καταρράκτης» που εφηύρε Νεοϋορκέζος -Εχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα | GASTRONOMIE

Αγαπημένη τροφή για τις περισσότερες χώρες του πλανήτη -και δη για τους «μακαρονάδες» Έλληνες- αποτελούν τα ζυμαρικά. Σήμερα υπάρχουν περίπου 350 σχήματα ζυμαρικών που καλύπτουν …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή: Παϊδάκια στο τηγάνι αλά Τζέιμι Ολιβερ -Πανεύκολα και διαφορετικά

Αν έχετε βαρεθεί τα κλασικά και ψάχνετε μια κάπως διαφορετική συνταγή για απόψε, Τσικνοπέμπτη, τότε αυτή η συνταγή του Τζέιμι Ολιβερ για παϊδάκια στο τηγάνι …

Διαβάστε περισσότερα »

Ο Giorgio Armani αποκάλυψε την αγαπημένη του συνταγή για λαχταριστά, ιταλικά ζυμαρικά -Γίνεται πανεύκολα, με απλά υλικά | GASTRONOMIE

Ο Giorgio Armani είναι ένας από τους πιο μεγάλους και διάσημους σχεδιαστές μόδας και bon vivant. Με πολυτελές γιοτ και σπίτια σε όλο τον κόσμο, …

Διαβάστε περισσότερα »

20 σνακς με λίγες θερμίδες για τις ημέρες που μένουμε σπίτι

«Μένουμε σπίτι» και κλείνουμε την πόρτα στον κορωνοϊό και αυτό δεν σηκώνει διαπραγμάτευση. Αλλά επειδή οι πολλές ώρες σπίτι, έχουν συνδυαστεί με τσιμπολόγημα και κινδυνεύουμε …

Διαβάστε περισσότερα »

Φριτάτα με μανιτάρια: Αυτή η ιταλική ομελέτα είναι σούπερ αφράτη και ελαφριά, ό,τι πρέπει για καλοκαίρι | GASTRONOMIE

Μπορεί στην Ελλάδα να ορκιζόμαστε σε μια ομελέτα γεμάτη καλοκαιρινά λαχανικά, στην γειτονική Ιταλία όμως, μια άλλη εκδοχή έρχεται να δώσει τη δική της απάντηση. …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για αυγά μάτια σε φωλιά από μανιτάρια και σπανάκι -Συνοδεύεται από μπόλικο χωριάτικο ψωμί | GASTRONOMIE

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από ένα ωραίο πιάτο με αυγά μάτια και πλάι, μπόλικο χωριάτικο ψωμί. Αυτή η συνταγή φτιάχτηκε ακριβώς γι’ αυτό. Μανιτάρια σοτέ, …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για τα πιο τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια -Το μυστικό βρίσκεται στον χυλό | GASTRONOMIE

Το καλοκαίρι ένας από τους πιο κλασικούς μεζέδες πλάι στη θάλασσα είναι τα τηγανητά κολοκυθάκια και εμείς έχουμε την πιο απλή και εγγυημένη συνταγή. Η …

Διαβάστε περισσότερα »

Πεντανόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες φούρνου – Ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές δεν θέλει τηγάνι | GASTRONOMIE

Το καλοκαίρι και η ζέστη καλά κρατούν, έτσι θέλουμε το φαγητό μας να είναι απλό, ελαφρύ και από εκλεκτά, εποχικά υλικά. Οι μελιτζάνες έχουν, όπως …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για παραδοσιακό σπετσοφάι -Από πού πήρε το όνομά του ο διάσημος μεζές για κρασί | GASTRONOMIE

Αν υπάρχει παραδοσιακό πιάτο για «μερακλήδικο» μεζέ, αυτό σίγουρα είναι το σπετσοφάι, και εμείς έχουμε τη συνταγή. Με βάση το παραδοσιακό χωριάτικο λουκάνικο, το σπετσοφάι …

Διαβάστε περισσότερα »

Κανόλι: Τα τυλιχτά γλυκά-κόλαση από τη Σικελία -Τραγανά απ’ έξω με θεϊκή γέμιση | GASTRONOMIE

Αν θέλετε να απολαύσετε ένα αυθεντικό ιταλικό γλυκό (πιο συγκεκριμένα από τη Σικελία), ξεχάστε το τιραμισού και το σεμιφρέντο. Αυτά τα τόσο κομψά γλυκά που …

Διαβάστε περισσότερα »