Τρίτη , 5 Νοέμβριος 2024

Μαγειρική

Συνταγή για πεντανόστιμους καλοκαιρινούς κολοκυθοκεφτέδες -Tραγανοί από έξω, αφράτοι από μέσα⠀

Αυτή η συνταγή για αφράτους κολοκυθοκεφτέδες υπόσχεται να γίνει το αγαπημένο σας συνοδευτικό του καλοκαιριού! Παρ’ όλο που για πολλούς η παρασκευή κολοκυθοκεφτέδων φαντάζει μια …

Διαβάστε περισσότερα »

Δροσερή, καλοκαιρινή σαλάτα με γιαούρτι και μαρούλι

Εύκολη συνταγή για δροσερή σαλάτα μαρουλιού, με γιαούρτι, τέλεια επιλογή μεσημεριανού για τις ζεστές μέρες του καλκαιριού. Ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μοιράζεται τη συνταγή του …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για δροσερή κερασάδα -Το απόλυτο ρόφημα του καλοκαιριού

Αυτή η συνταγή για σπιτική κερασάδα θα γίνει το αγαπημένο σας καλοκαιρινό αναψυκτικό! Ο Σεφ Πάνος Παπαδάκης προτείνει το πιο δροσιστικό, σπιτικό ρόφημα από κεράσια …

Διαβάστε περισσότερα »

Ένας πρώην ηλεκτρολόγος μηχανικός στην Υπηρεσία Διαστήματος έφτιαξε το πρώτο app για delivery ποτού στην Ελλάδα

Ο Νικόλας Σμυρλάκης ο οποίος δημιούργησε μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία που αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο του ποτού και του κρασιού, μάς εξηγεί τα πάντα …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια με τραγανές πατάτες στο φούρνο

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και τραγανές πατάτες στο φούρνο, μια υπέροχη, γρήγορη και εύκολη συνταγή που θα λατρέψεις! Τα μπιφτέκια είναι ένα πιάτο-εγγύηση για κάθε …

Διαβάστε περισσότερα »

Πώς η ελληνική κουζίνα εντυπωσίασε το Λονδίνο

Η αυθεντική ελληνική κουζίνα και η ποικιλομορφία της γαστρονομίας στην Ελλάδα είχαν την τιμητική τους την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο. Περίπου 6000 Βρετανοί επισκέπτες της …

Διαβάστε περισσότερα »

Η Κρήτη συμμετείχε στην έκθεση γαστρονομικού τουρισμού «National Geographic Food Festival» στο Λονδίνο

Στην έκθεση γαστρονομικού τουρισμού «National Geographic Food Festival» που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, συμμετείχε η Κρήτη. Στόχος της συμμετοχής αυτής ήταν η τουριστική προβολή των κατά …

Διαβάστε περισσότερα »

Τέλεια συνταγή για σπιτικό παγωτό σάντουιτς με 3 υλικά, σε πέντε λεπτά

Με αυτή τη συνταγή για παγωτό sandwich cookies θα ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους! Ο σεφ Δημήτρης Μιχαηλίδης εκμυστηρεύεται την πανεύκολη συνταγή του για γρήγορο παγωτό-σάντουιτς …

Διαβάστε περισσότερα »

Τραγανές και λαχταριστές πατάτες φούρνου -Τα χρήσιμα tips του σεφ Γιάννη Λουκάκου

Δύσκολα θα διαφωνήσει κανείς πως οι τραγανές πατάτες φούρνου αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό για αμέτρητα πιάτα. Φαινομενικά, πρόκειται για μια εύκολη υπόθεση, αλλά στην πραγματικότητα …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για κεφτεδάκια κοτόπουλου με παπαρδέλες και κόκκινη σάλτσα

Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για κεφτεδάκια κοτόπουλου με παπαρδέλες και υπέροχη κόκκινη σάλτσα. Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει ένα λαχταριστό κυρίως πιάτο που έχει «όλο …

Διαβάστε περισσότερα »

Έκθεση στο Λονδίνο με «άρωμα» από Ελλάδα -Το National Geographic φιλοξενεί την ελληνική γαστρονομία

Η έκθεση που διοργανώνει το περιοδικό National Geographic Traveller και θα έχει «άρωμα» Ελλάδας, απευθύνεται σε κοινό που είναι λάτρεις της γαστρονομίας και ενδιαφέρεται για …

Διαβάστε περισσότερα »

Είδαμε πώς φτιάχνονται τα μουστοκούλουρα του Δαρεμά που αποθεώσε ο οδηγός Michelin -Ο φούρνος στα Μεσόγεια

Μπήκαμε στο παραδοσιακό εργαστήριο του φούρνου Δαρεμά και είδαμε πώς παράγονται τα φημισμένα διεθνώς ελληνικά μουστοκούλουρα, με μούστο από τα αμπέλια της οικογένειας στα Μεσόγεια. …

Διαβάστε περισσότερα »

Είδαμε πώς φτιάχνονται τα μουστοκούλουρα του Δαρεμά, που αποθέωσε ο οδηγός Michelin -Ο φούρνος στα Μεσόγεια

Μπήκαμε στο παραδοσιακό εργαστήριο του φούρνου Δαρεμά και είδαμε πώς παράγονται τα φημισμένα διεθνώς ελληνικά μουστοκούλουρα, με μούστο από τα αμπέλια της οικογένειας στα Μεσόγεια. …

Διαβάστε περισσότερα »

Πεντανόστιμη συνταγή για τάρτα με τυρί κρέμα και καραμελωμένα κεράσια -Λιώνει στο στόμα

Μια σούπερ νόστιμη συνταγή για ένα γλυκό έδεσμα που λιώνει στο στόμα από την πρώτη μπουκιά: τάρτα με τυρί κρέμα και καραμελωμένα κεράσια. Υλικά Για …

Διαβάστε περισσότερα »

Η τάση να συνδυάζεις το πιάτο σου με το κατάλληλο νερό -Τι είναι το water-pairing, ειδικός εξηγεί

Η εμπειρία του water pairing μπορεί να αποδειχτεί απολαυστική, όπως και η συζήτηση με τον Michael Matcha, δημιουργό της διεθνούς φήμης Fine Water Society. Τα …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για μακαρονάδα με κόκκινη (κρύα) σάλτσα που γίνεται σε ένα λεπτό ακριβώς

Ζυμαρικά με κρύα κόκκινη σάλτσα, μια συνταγή που γίνεται στο πι και φι, ένα υπέροχο φαγητό για τα μεσημέρια αλλά και τα βράδια του καλοκαιριού …

Διαβάστε περισσότερα »

Μπήκαμε στο Περιβόλι της Βάρης -Ενα εστιατόριο σε ένα μποστάνι, που όμοιό του δεν υπάρχει, μισή ώρα από το κέντρο

Ένα αγροτουριστικό εστιατόριο στη Βάρη προσφέρει την εμπειρία της αγνής αγροτικής ζωής, η οποία υπακούει στις αρχές της περμακουλτούρας, μιας πράσινης φιλοσοφίας που σέβεται και …

Διαβάστε περισσότερα »

Συνταγή για κεφτεδάκια στον φούρνο σαν τηγανητά -Ζουμερά μέσα και τραγανά απ’ έξω, σκέτη απόλαυση

Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιάτα που μας γυρίζουν πίσω, στην παιδική μας ηλικία, και μας φέρνουν δάκρυα στα μάτια. Η τραγανή τους υφή …

Διαβάστε περισσότερα »

Φτιάξτε μόνοι σας λαχταριστά καλαμάκια κοτόπουλο με τζατζίκι -Απλά βήματα για top συνταγή

Απλή μα λαχταριστή συνταγή για πεντανόστιμα καλαμάκια κοτόπουλο με τζατζίκι. Το μυστικό είναι να μαγειρέψουμε τα καλαμάκια σε μια προθερμασμένη σχάρα ή τηγάνι γκριλ μέχρι …

Διαβάστε περισσότερα »