Μια γυναίκα, η οποία εργάζεται εδώ και 15 χρόνια ως σεφ, αποκάλυψε τη συνταγή για την πιο εύκολη και νόστιμη βινεγκρέτ. «Στη σχολή μαγειρικής, ένα …
Διαβάστε περισσότερα »Μαγειρική
Συνταγή για κολοκυθάκια παπουτσάκια -Ολη η μαεστρία της ελληνικής γαστρονομίας σε μια πιρουνιά | GASTRONOMIE
Ακαταμάχητη σάλτσα κιμά, βελούδινη μπεσαμέλ και λιωμένη γραβιέρα μέσα σε τρυφερά και πεντανόστιμα κολοκυθάκια. Μια συνταγή να «γλείφεις τα δάκτυλά σου». Άλλοι τα προτιμούν με …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για ακαταμάχητη σπιτική βυσσινάδα -Σαν της γιαγιάς, την αραιώνουμε με παγωμένο νερό | GASTRONOMIE
Το βύσσινο, μακρινός εξάδελφος του κερασιού, είναι ένα από τα πιο διάσημα συνοδευτικά ως σιρόπι σε παγωτό ή γλυκό κουταλιού. Αυτή η συνταγή όμως θα …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για καλοκαιρινό και απολαυστικό μπριάμ -Το μυστικό για να γίνει ζουμερό και πεντανόστιμο | GASTRONOMIE
Μια συνταγή που θυμίζει καλοκαίρι, ένα πιάτο ελαφρύ και γευστικό, ο απόλυτος εκπρόσωπος της περίφημης μεσογειακής διατροφής. Μέρες που είναι, το κρέας ή τα βαριά …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για γαλλικό γιαουρτογλυκό -Το ζουμερό κέικ με το αλάνθαστο κόλπο «1,2,3» | GASTRONOMIE
Η συνταγή αυτή αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα γλυκά στη Μέκκα της ζαχαροπλαστικής, τη Γαλλία. Και το βασικό της συστατικό έχει ελληνική καρδιά και προσωπικότητα: …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για παγωτό με ρολάκια Oreo: Πανεύκολα και λαχταριστά, με μόνο 2 υλικά | GASTRONOMIE
Ο καύσωνας καλά κρατεί και θέλουμε κάτι να μας δροσίσει και να μας ανανεώσει. Ο συνδυασμός παγωτού και μπισκότου είναι ό,τι πρέπει: Δροσερός, ελαφρύς και …
Διαβάστε περισσότερα »Τυλιχτό μαρουλιού με γλυκόξινο κοτόπουλο -Μια γρήγορη συνταγή για τις μέρες του καύσωνα | GASTRONOMIE
Όσο διαρκεί ο καύσωνας αναζητούμε συνταγές που μπορείτε να ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα, χωρίς να μαγειρεύετε βαριά φαγητά που θα σας δυσκολέψουν κατά τις υψηλές …
Διαβάστε περισσότερα »Σεφ δείχνει πώς αφαιρούμε εύκολα τσόφλι αυγού που έπεσε μέσα στο μπολ -Viral βίντεο | GASTRONOMIE
Το απλό κόλπο που χρησιμοποιεί για να αφαιρέσει τα τσόφλια που πέφτουν μέσα στα ωμά αυγά όταν τα σπάμε, μοιράστηκε στο διαδίκτυο ένας κορυφαίος σεφ. …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή: Σούπερ δροσερή σαλάτα με πλιγούρι -Εύκολη, ό,τι πρέπει για τον καύσωνα | GASTRONOMIE
Οι ημέρες καύσωνα που διανύουμε προσφέρονται για δροσερές και εύκολες συνταγές, που δεν απαιτούν ώρα στην κουζίνα και πολλά κατσαρολικά. Σήμερα, λοιπόν, φτιάχνουμε φοβερή και …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για δροσερή μακαρονόπιτα από την Ηπειρο -Εύκολη και γρήγορη | GASTRONOMIE
To καλοκαίρι και ειδικά στις διακοπές άπαντες αναζητούν ένα γρήγορο και σχετικά ελαφρύ σνακ για το πρωί ή το απόγευμα. Δεν υπάρχει καλύτερη συνταγή από …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για αυθεντικά λαζάνια φούρνου -Σεφ ιταλικού εστιατορίου αποκαλύπτει τα μυστικά | GASTRONOMIE
Αγαπημένο ιταλικό φαγητό τα λαζάνια, δύσκολο να βρεις, όμως, ένα πραγματικά αυθεντικό ιταλικό πιάτο. Η παρακάτω συνταγή εγγυάται το γευστικό αποτέλεσμα. Τη συνταγή μοιράστηκε ο …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για ανεπανάληπτες μπουκιές μπριζόλας στο τηγάνι -Ετοιμο σε 5 λεπτά | GASTRONOMIE
Μπριζόλα, αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Συνταγές για μπριζόλες υπάρχουν άπειρες, πάντα, όμως, υπάρχει μια νέα συνταγή, μια νέα εκδοχή μαγειρέματος για νέα ταξίδια του …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για σοκολατένιο μιλφέιγ με 3 υλικά: Πανεύκολο και λαχταριστό γλυκό που γίνεται αμέσως | GASTRONOMIE
Μιλφέιγ σημαίνει «χίλια φύλλα» και είναι ένα γλυκό που αγαπάμε να απολαμβάνουμε. Η απαλή κρέμα του μαζί με το τραγανό φύλλο είναι ένας υπέροχος συνδυασμός …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για πανεύκολο τιραμισού -Ετοιμο το πολύ σε 20 λεπτά | GASTRONOMIE
Κλασικό γλυκό το Τιραμισού, μπορεί να ακούγεται δύσκολο αλλά δεν είναι. Η παρακάτω συναγή είναι η απόδειξη. Το καλοκαίρι τραβάει γλυκάκι το απόγευμα. Και μπορεί …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για σπιτικές, χειροποίητες πίτες για σουβλάκι -Πανεύκολες και πεντανόστιμες | GASTRONOMIE
Αλεύρι, μαγιά και δυο τρία ακόμη απλά υλικά, αρκούν για να ετοιμάσετε μόνοι σας πίτες για σουβλάκι κι έχουμε τη συνταγή. Αποτελεί το πιο βασικό …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για ελληνική πανακότα -Με στραγγιστό γιαούρτι και μέλι, γλυκό βάλσαμο στον καύσωνα | GASTRONOMIE
Η πιο βελούδινη και αέρινη ιταλική συνταγή, συναντά ένα από τα πιο διάσημα προϊόντα της ελληνικής παράδοσης: το γιαούρτι. Γλυκό που φωνάζει ιταλική φινέτσα και …
Διαβάστε περισσότερα »Οι 5+1 τρόποι για να «ταξιδέψεις» στη Μέση Ανατολή με το επόμενό σου γεύμα | GASTRONOMIE
Πριν από κάποια χρόνια, ακόμα και ο όρος «φαλάφελ» ακουγόταν ως κάτι ξένο και… εξωτικό στην Ελλάδα. Η μεσανατολίτικη κουζίνα, ωστόσο, με ναυαρχίδα τη Λιβανέζικη, …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για «ξεβράκωτη» κολοκυθόπιτα -Με γιαούρτι και λαχανικά του κήπου, χωρίς φύλλο | GASTRONOMIE
Το καλοκαίρι προσφέρει απλόχερα όλα τα λαχανικά από το μποστάνι του για μοναδικές συνταγές. Μια τέτοια είναι και αυτή η κολοκυθόπιτα, για την οποία δεν …
Διαβάστε περισσότερα »Σεφ αποκαλύπτουν τα τοπ μυστικά τους για τέλειες πατάτες | GASTRONOMIE
Οι πατάτες είναι ένα φαγητό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και στο οποίο ποτέ δεν λένε «όχι», σε όποια μορφή κι αν είναι αυτές μαγειρεμένες. …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για γεμιστά αλλιώς -Με γλυκό τραχανά και αρωματικό δυόσμο | GASTRONOMIE
Ναι, τις συνταγές που έχουν γίνει κλασικές δεν τις αλλάζεις. Αν, όμως, το μόνο που αντικαθιστάς είναι ένα προϊόν με ένα άλλο εξίσου ελληνικό και …
Διαβάστε περισσότερα »Στο Thama του Δημήτρη Κατριβέση στην Τήνο έγινε μια διεθνής γαστρονομική συνάντηση: Τα πιάτα που μαγείρεψαν 8 κορυφαίοι σεφ [εικόνες] | GASTRONOMIE
Μπορεί να βρίσκεται μόλις στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του, όμως το Thama του Δημήτρη Κατριβέση στο νησί της Τήνου έχει καθιερωθεί μέσα στα κορυφαία του …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για ακαταμάχητους κολοκυθανθούς -Γεμιστοί με φέτα, λιώνουν στο στόμα | GASTRONOMIE
Τώρα που τα κολοκύθια ανθίζουν, μια είναι η συνταγή που θα κολλήσει πλάι στα καλοκαιρινά απογεύματα με ουζάκι (ή μπίρα) και καλή παρέα. Είναι ένα …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για σορμπέ ροδάκινο με μόνο 2 υλικά -Δροσερό, πανεύκολο και πεντανόστιμο | GASTRONOMIE
Το καλοκαίρι έχει άρωμα φρούτων κι ένας επιπλέον τρόπος για να τα απολαύσεις είναι το σορμπέ. Αυτό το πολύ δροσερό και ελαφρύ γλυκό, που δίνει …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για πρωτότυπες μπριζόλες φούρνου, σαν… παπουτσάκια, θα σας ξετρελάνει! | GASTRONOMIE
Μπριζόλες και μακαρόνια. Είναι η πιο κλασική απάντηση στην ερώτηση, σε μικρούς και μεγάλους, ποιο είναι το αγαπημένου σου φαγητό. Σήμερα, λοιπόν, μια ιδιαίτερη και …
Διαβάστε περισσότερα »Ο πόλεμος του κρασιού -Στα «μαχαίρια» Κροατία και Ιταλία για τους αφρώδεις οίνους προσέκο και προσέκ | GASTRONOMIE
Σε έναν ιδιότυπο πόλεμο για την ονομασία προέλευσης των κρασιών τους επιδίδονται για μια ακόμη φορά, με ακροατή την Ευρώπη, η Κροατία και η Ιταλία. …
Διαβάστε περισσότερα »Ο πόλεμος του κρασιού -Στα «μαχαίρια» Κροατία και Ιταλία για τους αφρώδεις οίνους προσέκο και προσέκ
Σε έναν ιδιότυπο πόλεμο για την ονομασία προέλευσης των κρασιών τους επιδίδονται για μια ακόμη φορά, με ακροατή την Ευρώπη, η Κροατία και η Ιταλία. …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για αυθεντική γενοβέζικη σάλτσα πέστο -Τα μυστικά για ιταλική γεύση και υπέροχο χρώμα | GASTRONOMIE
Πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες συνταγές της μακαρονομάνας Ιταλίας και εδώ θα βρείτε τα αυθεντικά υλικά, αλλά και μερικά απλά μυστικά για ιδανικό …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για αυθεντική γενοβέζικη σάλτσα πέστο -Τα μυστικά για ιταλική γεύση και υπέροχο χρώμα
Πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες συνταγές της μακαρονομάνας Ιταλίας και εδώ θα βρείτε τα αυθεντικά υλικά, αλλά και μερικά απλά μυστικά για ιδανικό …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για ανάποδη τάρτα βερίκοκο -Καραμελωμένη απόλαυση που ψήνεται στο τηγάνι | GASTRONOMIE
Τώρα που τα βερίκοκα είναι στα καλύτερά τους, προτείνουμε μια συνταγή με βάση την κλασική μέθοδο της ανάποδης τάρτας, της γνωστής στη γαλλική κουζίνα ως …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για ανάποδη τάρτα βερίκοκο -Καραμελωμένη απόλαυση που ψήνεται στο τηγάνι
Τώρα που τα βερίκοκα είναι στα καλύτερά τους, προτείνουμε μια συνταγή με βάση την κλασική μέθοδο της ανάποδης τάρτας, της γνωστής στη γαλλική κουζίνα ως …
Διαβάστε περισσότερα »