Τετάρτη , 8 Ιανουάριος 2025

Μαγειρική

Μάθε την τεχνική του επαγγελματία στα σοκολατένια γλυκά – Newsbeast

Όπου λέει νερό στη συνταγή, χρησιμοποίησε στη θέση του καφέ φίλτρου. Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό των ζαχαροπλαστών για κάθε λιχουδιά με σοκολάτα, είτε μιλάμε …

Διαβάστε περισσότερα »

Το μυστικό γεύσης για κάθε πικάντικο πιάτο – Newsbeast

Όσο κι αν το αλάτι είναι απαραίτητο στο φινίρισμα του πικάντικου φαγητού, υπάρχει και κάτι ακόμα που λειτουργεί ευεργετικά στις περισσότερες καυτερές συνταγές. Όλες χρειάζονται …

Διαβάστε περισσότερα »

Το απόλυτο τρικ για να γίνει πιο εύγευστος ο καφές φίλτρου – Newsbeast

O μάγος της μαγειρικής, όπως αποκαλούν συχνά τον Alton Brown, έχει ένα μυστικό για καφέ φίλτρου με απαράμιλλη γεύση. Ο γνωστός συγγραφέας μαγειρικών βιβλίων αλλά …

Διαβάστε περισσότερα »

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μακαρονάδα α λα πουτανέσκα – Newsbeast

Η πουτανέσκα (puttanesca) είναι μια απ’ τις πιο γνωστές ιταλικές μακαρονάδες -κατ’ αρχάς λόγω του… πιασάρικου ονόματός της. Με καταγωγή από τα συνοικίες με τα …

Διαβάστε περισσότερα »

Το κόλπο για να καραμελώνεις κρεμμύδια στον μισό χρόνο – Newsbeast

Τα καραμελωμένα κρεμμύδια τα αγαπούν όλοι εκτός από τον μάγειρα, όπως λέγεται συχνά, καθώς το καραμέλωμα είναι μια αργή και βασανιστική διαδικασία που σε χρειάζεται …

Διαβάστε περισσότερα »

Η μαγειρική τεχνική που απογειώνει τις σάλτσες – Newsbeast

Εξαιρετικά απλή και απαραίτητη στη γαλλική κουζίνα, είναι μια γρήγορη τεχνική για το δέσιμο της σάλτσας, ώστε να αποδίδει πηχτά και βελούδινα αποτελέσματα. Roux τη …

Διαβάστε περισσότερα »

Σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς με δύο μόνο υλικά – Newsbeast

Υλικά 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη 250 γραμμάρια σοκολάτα λευκή ψιλοκομμένη (ή μπορείτε να διαλέξετε μαύρη) 1 φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς …

Διαβάστε περισσότερα »

Σούπα κάστανο βελουτέ – Newsbeast

Υλικά 8 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου 1 1/2 κιλά κάστανα ξεφλουδισμένα 1 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 κλαράκια φρέσκο μαϊντανό 2 γαρίφαλα 1 φύλλο δάφνης 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 3/4 …

Διαβάστε περισσότερα »