Υλικά 1/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου 2 κ. σούπας σος σόγιας 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη 1/4 κ. γλ. αλάτι αρωματισμένο με σκόρδο 1/8 κ. γλ. …
Διαβάστε περισσότερα »Μαγειρική
Πώς να γίνεις καλύτερος στη μαγειρική σε 3 κινήσεις
Τώρα με τον κορονοϊό η κουζίνα έχει πάρει φωτιά, μιας και δεν υπάρχουν και πολλά δημιουργικά να κάνεις μέσα σε ένα σπίτι. Μόνο που το …
Διαβάστε περισσότερα »Τι λαχταριστό μπορείς να φτιάξεις σε… 3 λεπτά
Μένουμε σπίτι και τσιμπολογάμε όλη την ώρα, καθώς πού καιρός για μαγειρική με όλο αυτό το σερφάρισμα και το streaming. Υπάρχουν λοιπόν νόστιμες και πανεύκολες …
Διαβάστε περισσότερα »Τι ωραίο μπορείς να δεις αντί για ταινίες και σειρές
Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να σκοτώνουμε την ώρα μας όσο μένουμε σπίτι για να είμαστε ασφαλείς. Και η μαγειρική, πέρα από ενδιαφέρουσα, μπορεί πράγματι να …
Διαβάστε περισσότερα »Πώς μπορείς να «ζωντανέψεις» ένα φαγητό
Είναι γεγονός πως το αλάτι κάνει θαύματα στο άνοστο φαγητό, μόνο που δεν είναι πανάκεια. Γιατί υπάρχουν φορές που ακόμα και ένα σωστά αλατισμένο πιάτο …
Διαβάστε περισσότερα »Το τέχνασμα γεύσης που νοστιμεύει τα πάντα με μία κίνηση
Σε πρόσφατο post στα κοινωνικά μέσα, κάποιος διαμαρτυρήθηκε για μια γαστρονομική συνθήκη που συναντά συνεχώς και του ξένισε κάπως. «Βλέπω μονίμως φαγητά με ένα αυγό …
Διαβάστε περισσότερα »Βελουτέ σούπα μπρόκολο
Υλικά (για 2 άτομα) 6 φλ. τσαγιού νερό 1 κεφάλι μπρόκολο Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Πάρτε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι ξεχωρίστε τα …
Διαβάστε περισσότερα »Πώς να φτιάξετε βινεγκρέτ από λεμόνι
Υλικά 1/4 φλ. τσαγιού ξίδι από κόκκινο κρασί 2 κ. σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση ντιζόν) 1 κ. γλ. ρίγανη ξερή 1 σκελίδα σκόρδου (ψιλοκομμένο) 1/2 …
Διαβάστε περισσότερα »Smoothie με καρότο και τζίντζερ για ισχυρό ανοσοποιητικό
Υλικά 3 φλιτζάνια τριμμένο καρότο Ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ καθαρισμένο ¼ του φλιτζανιού γιαούρτι 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα καρύδας 1 κ.σ. μέλι. Εκτέλεση Χτυπάτε μαζί …
Διαβάστε περισσότερα »Απλοί τρόποι για να μειώσεις δραστικά τον χρόνο που περνάς στο μαγείρεμα
Τώρα με τον κορονοϊό και έχουμε κλειστεί στο σπίτι και έχουμε περιορίσει το delivery. Κι έτσι ο χρόνος που περνάμε πια στην κουζίνα έχει αυξηθεί …
Διαβάστε περισσότερα »Το μυστικό γεύσης και οικονομίας στην κουζίνα
To μάτι είναι λαίμαργο λένε, καταλήγοντας να φτιάχνουμε περισσότερο φαΐ απ’ όσο χρειαζόμαστε. Φαΐ που πετιέται. Και γι’ αυτό είναι έτοιμη να μας μαλώσει η …
Διαβάστε περισσότερα »Τι μπορείτε να κάνετε το νερό που βράσατε και περίσσεψε
«Γιατί πετάτε το καυτό νερό που βράσατε;», μας ρωτά η γνωστή σεφ Grace Young, μην μπορώντας να καταλάβει τη συνήθεια των ανθρώπων να ξεφορτώνονται αμέσως …
Διαβάστε περισσότερα »Πρόταση για να φτιάξεις και να φας σε 15 λεπτά
Μπορεί να μένουμε σπίτι όλη μέρα, κάποιοι συνεχίζουν ωστόσο να μη βρίσκουν χρόνο για μαγειρική. Γιατί δεν τους αρέσει η μαγειρική προφανώς. Τους αρέσει όμως …
Διαβάστε περισσότερα »Μια μπελαλίδικη συνταγή να φτιάξεις τώρα που έχεις άφθονο χρόνο
Ο κορονοϊός μάς έχει κλείσει στο σπίτι και η κουζίνα μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε καταπληκτική διέξοδο. Συγκεντρώστε τα σύνεργα και τις πρώτες ύλες λοιπόν …
Διαβάστε περισσότερα »Σπιτική πορτοκαλόπιτα
Υλικά για 6 άτομα 1 πακέτο φύλλο κρούστας 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 230 γρ. ζάχαρη 250 ml ελαφρύ ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο (µισό µισό) 250 …
Διαβάστε περισσότερα »Πώς χτυπάμε σωστά τα αυγά
Υπάρχουν πολλές συνταγές που μας καλούν να χτυπάμε ξεχωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια, όπως κάτι κέικ, μους και «πειραγμένες» ομελέτες, ζητώντας μας τα ασπράδια …
Διαβάστε περισσότερα »Σπιτική πίτσα με σπανάκι
Υλικά για 4 άτομα Για τη ζύμη 400 γραμμάρια αλεύρι σκληρό 20 γραμμάρια μαγιά νωπή 1 κουταλάκι αλάτι 200 γραμμάρια νερό Για τη γέμιση 350 …
Διαβάστε περισσότερα »Παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά
Υλικά για 4 άτομα μπακαλιάρος (στο αλάτι) 1 κουτάκι μπύρα αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλάτι 2 σκελίδες σκόρδο (μέτριες) 2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 2 …
Διαβάστε περισσότερα »Πατάτες τηγανιτές με γραβιέρα
Υλικά για 2-4 άτομα 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό 5 κ.σ. ελαιόλαδο 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη αλάτι πιπέρι 1 κιλό πατάτες κομμένες …
Διαβάστε περισσότερα »Το πάμφθηνο εργαλείο που θα σου λύσει τα χέρια στην κουζίνα
Τα θερμόμετρα είναι ασφαλώς ο καλύτερος τρόπος για να σιγουρευτεί ο ψήστης για την κατάσταση του κρέατος, μόνο που την ίδια δουλειά κάνει και ένας …
Διαβάστε περισσότερα »Πώς να κόψεις γρήγορα τον μαϊντανό
Δύσκολη διαδικασία δεν τη λες κατά κανέναν τρόπο, απλώς σπαστική και χρονοβόρα. Αντί λοιπόν να χάνουμε χρόνο κόβοντας τον μαϊντανό φύλλο-φύλλο από το κοτσάνι, ο …
Διαβάστε περισσότερα »Λευκή ταραμοσαλάτα
Υλικά για 4 άτομα 200 γρ. ταραμάς λευκός 100 γρ. ψωμί χωρίς κόρα 1/2 λίτρο ελαιόλαδο χυμός από 2 λεμόνια 1 κρεμμύδι ξερό Εκτέλεση Αρχικά, …
Διαβάστε περισσότερα »Τι είναι πραγματικά η σος βινεγκρέτ;
Τη βινεγκρέτ την ξέρουμε και την αγαπάμε όλοι, νοστιμίζοντας με τη βοήθειά της τις σαλάτες μας. Ξέρουμε επίσης πως είναι γαλλικής καταγωγής, «γαλλικό ντρέσινγκ» συνήθιζαν …
Διαβάστε περισσότερα »Σπιτικά κεφτεδάκια μανιταριών
Υλικά για 4 άτομα 4 κ.σ. ελαιόλαδο 500 γρ. μανιτάρια 1 μέτριο κρεμμύδι 4 κ.σ. αλεύρι μαϊντανός ψιλοκομμένος αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Τρίβετε το κρεμμύδι, πλένετε …
Διαβάστε περισσότερα »Σουφλέ πατάτας με σπιτική μπεσαμέλ
Υλικά για 4 άτομα Για το σουφλέ 3 φλιτζάνια γραβιέρα 4 βραστές πατάτες 5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο 2 κουταλιές ελαιόλαδο Για τη …
Διαβάστε περισσότερα »Βελουτέ σούπα μπρόκολο
Υλικά για 4 άτομα 8 φλιτζάνια μπρόκολο 1 κοτσάνι σέλινο ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου 3 κουταλιές …
Διαβάστε περισσότερα »Κλασικός σιμιγδαλένιος χαλβάς
Υλικά για 6 άτομα Για το σιρόπι 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού 1 …
Διαβάστε περισσότερα »Πώς να φτιάξετε ζεστό, αρωματικό κρασί
Υλικά (για 16 άτομα) 10 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί 5 φλ. τσαγιού χυμό ανανά 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη 2 πορτοκάλια κομμένα σε λεπτές φέτες 3 …
Διαβάστε περισσότερα »Πώς να ξεφλουδίσεις εύκολα την ντομάτα
Δεν είναι οι λίγες οι φορές που η ντομάτα χρειάζεται ξεφλούδισμα, καθώς αυτό επιτάσσει η σάλτσα ή η συνταγή. Κι ενώ όλοι ξέρουν πόσο δύσκολο …
Διαβάστε περισσότερα »Το βασικό λάθος που κάνουμε στο σοτάρισμα
Το σοτάρισμα είναι μια απλή μεν διαδικασία που συνεχίζει να έχει τα δικά της κόλπα. Ανάβεις το μάτι, ρίχνεις λάδι στο τηγάνι και το βάζεις …
Διαβάστε περισσότερα »