Υλικά 230 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό 50 γραμ. αλεύρι μαλακό 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 1½ κ.γλ. κανέλα 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο 30 γραμ. κακάο …
Διαβάστε περισσότερα »Μαγειρική
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να φύγει η σκορδίλα από τα χέρια
Είναι ένα μυστικό που ξέρουν καλά οι σεφ, δεν χρειάζεται όμως να παραμένει κλεισμένο μόνο στις επαγγελματικές κουζίνες. Για να φύγει λοιπόν η δυσάρεστη οσμή …
Διαβάστε περισσότερα »O απόλυτος τρόπος να φτιάχνεις μακαρονάδες
Το μυστικό στα μακαρόνια δεν είναι μόνο η ετοιμασία τους, αλλά κυρίως το φινίρισμά τους. Όπως μας λένε μονίμως οι ιταλοί σεφ, η μακαρονάδα ολοκληρώνεται …
Διαβάστε περισσότερα »Πώς γίνεται σωστά το αλάτισμα
Η Bela Gil είναι σεφ και τηλεοπτική διασημότητα στη Βραζιλία, επιμένοντας σταθερά στην υγιεινή και πεντανόστιμη διατροφή. Και καθώς θέλει να κάνει τον κόσμο καλύτερο …
Διαβάστε περισσότερα »Τα 8 πράγματα που κάθε αρχάριος στην κουζίνα πρέπει να ξέρει
Είναι γεγονός ότι όποιος αποφασίζει να ασχοληθεί με την κουζίνα λίγο περισσότερο, συναντά στο διάβα του εμπόδια και δυσκολίες που δεν τις είχε καν φανταστεί. …
Διαβάστε περισσότερα »Σουφλέ πορτοκάλι
Υλικά για 4 άτομα 1 και 1/2 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό) 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη 1/4 κ.σ. τριμμένα γαρύφαλλα λίγη κανέλα 3 κ.σ. ζάχαρη 4 …
Διαβάστε περισσότερα »Τάρτα με σπανάκι και προσούτο
Υλικά για 6 άτομα 1 φύλλο ζύμης για τάρτες 250 γραμμάρια τυρί ταλαγάνι κομμένο σε φέτες 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο 10 φέτες προσούτο …
Διαβάστε περισσότερα »Τι μπορείς να κάνεις αν ξέμεινες από ψωμί
Έχεις καλεσμένους στο σπίτι, το δείπνο πάει υπέροχα και ανακαλύπτεις ξαφνικά πως ξέμεινες από ψωμί. Τι κάνεις; Πριν πανικοβληθείς, όλο και κάτι μπορείς να σκαρώσεις …
Διαβάστε περισσότερα »Τάρτα μανιταριών
Υλικά για 4 άτομα Για τη ζύμη μπριζέ 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 γρ. βούτυρο κρύο 1 μεγάλο αυγό ελάχιστο αλάτι 3-4 …
Διαβάστε περισσότερα »Να τι πρέπει να κάνετε για λαχταριστά σπιτικά μπισκότα
Ο γνωστός ζαχαροπλάστης της Νέας Υόρκης, Kyle Bartone, μοιράζεται με όλους εμάς το τρικ που του δίδαξε η εμπειρία του για τα πιο νόστιμα σπιτικά …
Διαβάστε περισσότερα »Το κόλπο για πραγματικά τραγανές τηγανητές πατάτες
Ο αγώνας για ακόμα πιο νόστιμα, ακόμα πιο υγιεινά πιάτα παραμένει πάντα ανοιχτός. Όταν μιλάμε όμως για πατάτες τηγανητές, ο λόγος πηγαίνει δικαιωματικά στον πολυβραβευμένο …
Διαβάστε περισσότερα »Είσαι σίγουρος ότι ξέρεις πότε ακριβώς βγάζουμε το κρέας από τη φωτιά;
Για το μπάρμπεκιου έχουν γραφτεί πραγματικά χιλιάδες πράγματα, το κυνήγι του σωστά ψημένου κρέατος είναι ωστόσο ανεξάντλητο. Και ο αμερικανός σεφ και τηλεοπτική διασημότητα Bobby …
Διαβάστε περισσότερα »Το μυστικό για τέλεια χτυπημένη κρέμα γάλακτος
O πολυβραβευμένος ζαχαροπλάστης Jacques Torres έχει τον τρόπο του με τα γλυκά. Ήταν μάλιστα τόσο ταγμένος στην ποιοτική σοκολάτα που το 2000 παράτησε την καλοπληρωμένη …
Διαβάστε περισσότερα »Το μυστικό του Άντονι Μπουρντέν που αποδεικνύεται πολύτιμος σύμμαχος στη μαγειρική
Στον τσελεμεντέ του «Appetites» (2016), ο μεγάλος σεφ Άντονι Μπουρντέν πρόλαβε να μας αφήσει παρακαταθήκη πολλά μυστικά γεύσης που του έδωσαν τα ταξίδια του και …
Διαβάστε περισσότερα »Κανελόνια με κιμά και πιπεριές
Υλικά για 4 άτομα Λίγο μαϊντανό 1 κανέλα 3 σκελίδες σκόρδο 1 μεγάλο κρεμμύδι 1-2 κόκκινες ή πράσινες πιπεριές Μισό ποτήρι λευκό κρασί Μισό ποτήρι …
Διαβάστε περισσότερα »Η συμβουλή για νοστιμότερο στήθος κοτόπουλου
Ένα από αυτά τα μικρά παραλειπόμενα που μας κάνουν καλύτερους στην κουζίνα μοιράζεται μαζί μας η επαγγελματίας Rita Lobo της Cozinha Prática. Η Lobo αγαπά …
Διαβάστε περισσότερα »Σπιτική κρεμμυδόπιτα
Υλικά 1 κιλό ξερά, κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες 150 -200 γρ. καπνιστό μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες 1 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη …
Διαβάστε περισσότερα »Πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο
Υλικά 4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε πολύ μικρούς κύβους 1 κρεμμύδι ξερό 6 πιπεριές κόκκινες 2 ντομάτες 300 γραμμάρια φέτα, κομμένο σε μικρούς κύβους Αλάτι …
Διαβάστε περισσότερα »Η αλάθητη συμβουλή για τα φουρνίσματα
Το Food Network ρώτησε πριν από κάποιο καιρό μια σειρά από επαγγελματίες για τα πραγματικά μυστικά της δουλειάς τους. Πράγματα που μόνο αυτοί γνωρίζουν δηλαδή, …
Διαβάστε περισσότερα »Τι διαφορά έχει στο ψήσιμο ένα ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο ταψί
Αυτό έχει να κάνει με την απορρόφηση της θερμότητας όπως ακριβώς συμβαίνει με τα ανοιχτόχρωμα ή σκουρόχρωμα ρούχα. Τα μαύρα μπλουζάκια, για παράδειγμα, απορροφούν περισσότερη …
Διαβάστε περισσότερα »Ο τρόπος για να μην ξανακαθαρίσετε ποτέ βραστά αυγά
Υπάρχουν μυστικά μαγειρικής που ξέρουν μόνο οι επαγγελματίες. Όσοι τρώνε την κουζίνα με το κουτάλι δηλαδή και κάποιες φορές το φέρνουν οι ευτυχείς περιστάσεις να …
Διαβάστε περισσότερα »Το φρούτο που τρώγεται πάντα ώριμο
Πόσες και πόσες φορές δεν γύρισες από τον μανάβη σίγουρος για την επιλογή σου, μόνο και μόνο για να ανακαλύψεις πως το αβοκάντο δεν ήταν …
Διαβάστε περισσότερα »Σπαγγέτι με γαρίδες και μπρόκολο
Υλικά για 4 άτομα 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης ½ κιλό μπρόκολο βρασμένο 1 κιλό γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες 200 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη 1 κ.σ. …
Διαβάστε περισσότερα »Η συμβουλή του σεφ για το πιο τραγανό τηγανητό κοτόπουλο που έχετε φάει
Ο Marcus Samuelsson είναι γνωστός παγκοσμίως για τον τρόπο που τηγανίζει τα εδέσματα που βγαίνουν από την κουζίνα του. Ο διάσημος σεφ έχει πια το …
Διαβάστε περισσότερα »Μπριζόλες στο φούρνο με μπίρα
Υλικά για 4 άτομα 4 χοιρινές μπριζόλες 1 ποτήρι μπίρα 3 κρεμμύδια 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι φαρίνα 1 κουταλιά πάστα ντομάτας 4 κουταλιές βούτυρο …
Διαβάστε περισσότερα »Το εργαλείο που χρειάζεσαι για σάλτσες και σούπες με βελούδινη υφή
Την ώρα που στην αγορά θα βρεις σήμερα πολλά και προηγμένα blenders και άλλα τόσα μοδάτα σουρωτήρια, οι σεφ κάνουν τη δουλειά τους με κάτι …
Διαβάστε περισσότερα »Σπιτικά μπισκότα σοκολάτας
Υλικά 1 κούπα βούτυρο μαλακό 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική 1 κούπα καστανή ζάχαρη 1 αυγά 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 1 κ.γ. σόδα 2 κ.γ. ζεστό …
Διαβάστε περισσότερα »Το κόλπο για να μη σπάει ο κρόκος στο τηγανητό αυγό
Μια γρήγορη και εύκολη μέθοδος για τηγανητά αυγά με υπέροχη υφή και ακόμα καλύτερη γεύση είναι ο συνδυασμός τηγανιού και ατμού. Μια τεχνική που αποδίδει …
Διαβάστε περισσότερα »Ο εναλλακτικός τρόπος να φτιάχνεις μπέικον
Αυτό το μυστικό έχει δύο σκέλη και αλλάζει εντελώς τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει να φτιάχνουμε μπέικον. Μας τον λέει ο επαγγελματίας μάγειρας Jean Presiler …
Διαβάστε περισσότερα »Σπαγγέτι με τόνο και κόκκινη σάλτσα
Υλικά για 4 άτομα 1 πακέτο μακαρόνια 1 κουταλάκι ζάχαρη 2 κουταλάκια αλάτι 1 κουταλάκι πιπέρι 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι 1 κονσέρβα τόνο 1 …
Διαβάστε περισσότερα »