Το τοστ είναι από αυτές τις λιχουδιές στις οποίες λίγοι μπορούν να αντισταθούν. Είναι εύκολο, είναι γρήγορο, είναι πεντανόστιμο. Και γίνεται σχεδόν μόνο του. Αν …
Διαβάστε περισσότερα »Μαγειρική
Τα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις να κάνεις στην κουζίνα
Πέραν όλων των άλλων, ο γνωστός βρετανός σεφ είναι ένας εξαιρετικός δάσκαλος, ιδανικός μάλιστα για τον αρχάριο στην κουζίνα. Και καθώς είναι Ράμσεϊ, έχει τον …
Διαβάστε περισσότερα »Τι κερδίζεις και τι χάνεις μουλιάζοντας για ώρες τα φασόλια
Όλοι ξέρουμε πως τα φασόλια θέλουν καλό ξέπλυμα πριν το μαγείρεμα, αλλά και εξίσου καλή διαλογή για να μείνουν μόνο όσα πρέπει. Οι περισσότεροι τα …
Διαβάστε περισσότερα »Το «μυστικό όπλο» του Τζέιμι Όλιβερ για μεγάλες δημιουργίες στην κουζίνα
Ο διάσημος βρετανός σεφ Τζέιμι Όλιβερ έδωσε έμφαση στην απλότητα και την πρακτικότητα της καθημερινής μαγειρικής, αλλάζοντας τον χάρτη των συνηθειών της νοικοκυράς. Με έμφαση …
Διαβάστε περισσότερα »Πατατοκροκέτες με μανιτάρια
Υλικά 200 γρ. μανιτάρια 400 γρ. πατάτες 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό 100 γρ. τυρί έμμενταλ τριμμένο 20 γρ. βούτυρο 2 αυγά 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά …
Διαβάστε περισσότερα »Το μυστικό γεύσης για κάποια από τα λαχανικά μας
Υπάρχουν μικροπράγματα που μπορούμε να εντάξουμε στη μαγειρική μας και να έχουμε σημαντική βελτίωση στη γεύση των πιάτων μας. Γι’ αυτά δεν χρειάζεται μάλιστα να …
Διαβάστε περισσότερα »Κοτόπουλο με πορτοκάλι
Υλικά για 2-4 άτομα 1 κ.σ. ελαιόλαδο 8 μπουτάκια κοτόπουλου 8 κρεμμύδια για στιφάδο 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες …
Διαβάστε περισσότερα »Να πώς θα κάνετε τα μπαχαρικά σας ακόμα πιο νόστιμα
Λένε συχνά πως όλη η μαγειρική είναι θέμα μυρωδικών και όταν μιλάμε για μυρωδικά, τα πράγματα είναι εντελώς απλά. Τα προσθέτεις στο σκεύος και αυτά …
Διαβάστε περισσότερα »Βελουτέ σούπα λαχανικών
Υλικά για 4 άτομα 7 μικρές πατάτες 6 ντομάτες μέτριες 3 ξερά κρεμμύδια 1 ματσάκι σέλινο 2-3 πράσα 3 καρότα 3 κολοκυθάκια 3 κουταλιές της …
Διαβάστε περισσότερα »Κοτόπουλο κοκκινιστό με πέννες
Υλικά για 4-6 άτομα 4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος ψιλοκομμένα ½ κιλό μακαρόνια πέννες 200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 1 φλιτζάνι …
Διαβάστε περισσότερα »Το κόλπο στην κουζίνα που κάνουν όλοι οι επαγγελματίες
Δεν υπάρχει επαγγελματίας σεφ που δεν θα σου πει για το Νο 1 μυστικό που έμαθε στη σχολή μαγειρικής. Να βάζεις μια μικρή πετσέτα ή …
Διαβάστε περισσότερα »Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Υλικά 500 γρ. κιµά βοδινό ½ φλ. ρύζι γλασέ 2 κουταλιές ελαιόλαδο 2 αβγά, το ένα χωρισµένο 1 µέτριο κρεµµύδι τριµµένο 2 κουταλιές ψιλοκοµµένο άνηθο …
Διαβάστε περισσότερα »Το μυστικό του Γκόρντον Ράμσεϊ για τραγανές ψητές πατάτες
Η πρώτη εντύπωση που έχει κανείς για τον φημισμένο βρετανό σεφ είναι αυτή η τρομακτική περσόνα που έχει υιοθετήσει στο γυαλί. Μια περσόνα που χρειάζεσαι …
Διαβάστε περισσότερα »Το μυστικό γεύσης για… τα πάντα
Δεν είναι ότι το χρειάζεσαι για να νοστιμίσεις ένα πιάτο που δεν πήγε καλά, αλλά για να δώσεις το κατιτίς παραπάνω σε ό,τι βγαίνει από …
Διαβάστε περισσότερα »Μοσχάρι κοκκινιστό
Υλικά 1 ½ κιλό μοσχαρίσια σπάλα, κομμένη σε κομμάτια 4 εκ. περίπου 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 μέτρια καρότα, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη …
Διαβάστε περισσότερα »Να τι πρέπει να κάνετε για ομοιόμορφο ψήσιμο στον φούρνο
Το κρέας για να γίνει λαχταριστό και νόστιμο θέλει υπομονή όταν μπαίνει στον φούρνο. Θέλει όμως και τα μικρά μυστικά του, αυτά που μόνο η …
Διαβάστε περισσότερα »Σπιτική μαρμελάδα μανταρίνι
Υλικά 1 κιλό μανταρίνια 1 λεμόνι 3 1/2 κούπες ζάχαρη 5 κούπες νερό Εκτέλεση Κόβετε το λεμόνι και τα μανταρίνια αρχικά στα τέσσερα και στη …
Διαβάστε περισσότερα »Το μυστικό γεύσης της σάλτσας ντομάτας
Οι συντάκτες της ιστοσελίδας Taste of Home αποφάσισαν να μοιραστούν με τον κόσμο τα μυστικά που έμαθαν σε σχολές μαγειρικής. Και η Emily Racette Parulski …
Διαβάστε περισσότερα »Σπιτική μανιταρόπιτα
Υλικά 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου 1 συσκευασία μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες 700 γραμμάρια 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο ½ …
Διαβάστε περισσότερα »Ο σωστός χρόνος για να βάζουμε το φαγητό στο ψυγείο
Όλοι γνωρίζουμε πως το φαγητό πρέπει να κρυώσει, να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου δηλαδή, πριν το βάλουμε στο ψυγείο. Το ζεστό φαγητό θα χαλάσει στο …
Διαβάστε περισσότερα »Αυγά γεμιστά με αβοκάντο και μπέικον
Υλικά 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο 1 αβοκάντο 6 αυγά βρασμένα καλά 1 κ. σ. μαγιονέζα 2 κ. γλ. μουστάρδα λίγο χυμό από λάιμ 1 πρέζα …
Διαβάστε περισσότερα »Το μυστικό συστατικό για απίθανα σπιτικά μπέργκερ
Το μπέργκερ είναι μια λιχουδιά όπου λίγοι μπορούν να πουν όχι και η σπιτική εκδοχή του έχει στις μέρες μας την τιμητική της. Μόνο που …
Διαβάστε περισσότερα »Το κόλπο για να κόβεις εύκολα τα γλυκά
Την επόμενη φορά που θα κληθείς να κόψεις εκείνο το λαχταριστό cheesecake που βγήκε από την κουζίνα σου ή την τούρτα σοκολάτας που σου έφεραν, …
Διαβάστε περισσότερα »Σαρδέλες στα κάρβουνα
Υλικά σαρδέλες φρέσκες 1 ½ κιλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ρίγανη ή θυμάρι δεντρολίβανο λεμόνι ή ξίδι αλάτι χοντρό πιπέρι Εκτέλεση Καθαρίζετε εσωτερικά τις σαρδέλες ενώ …
Διαβάστε περισσότερα »Ένας σεφ έχει το μυστικό για να μην κλαίμε όταν καθαρίζουμε κρεμμύδι
Για το κόψιμο του κρεμμυδιού όλοι φαίνεται να έχουν έναν τρόπο που μας απαλλάσσει από το κλάμα, μόνο που λίγοι από αυτούς δουλεύουν. Όχι, το …
Διαβάστε περισσότερα »Κομπόστα μήλου
Υλικά 1 κιλό μήλα χυμό από μισό λεμόνι 1 κούπα ζάχαρη 1 ξυλάκι κανέλας 2 κούπες νερό Εκτέλεση Καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και …
Διαβάστε περισσότερα »Πώς θα καταλάβεις αν έγινε το ψητό κρέας με μία απλή κίνηση
Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να ελέγξουμε αν ψήθηκε το κρέας χωρίς τη χρήση θερμομέτρου. Συγκρίνοντας δηλαδή το κρέας με την αίσθηση που παίρνουμε αγγίζοντας το …
Διαβάστε περισσότερα »Το λάθος που κάνουμε όταν καθαρίζουμε πατάτες
Το ξεφλούδισμα της πατάτας είναι μια βαρετή διαδικασία που μπορεί να τραβήξει πολύ όταν έχουμε να καθαρίσουμε πολλές. Και το αστείο της υπόθεσης είναι πως …
Διαβάστε περισσότερα »Τηγανιτές μπανάνες με γέμιση μερέντας
Υλικά για 4 άτομα 4 μπανάνες μερέντα 3/4 κούπας αλεύρι 2 αυγά, χτυπημένα 2 κούπες τριμμένη φρυγανιά λάδι για τηγάνισμα μείγμα ζάχαρης-κανέλας Εκτέλεση Ξεφλουδίζετε τις …
Διαβάστε περισσότερα »Ο σωστός τρόπος χρήσης του μπλέντερ
Τα μυστικά της κουζίνας είναι πραγματικά ανεξάντλητα, καθώς τόσο η εμπειρία κάποιων όσο και η τεχνογνωσία αλλάζουν ουσιαστικά την αποδοτικότητα των μεθόδων που μεταχειριζόμαστε. Αυτή …
Διαβάστε περισσότερα »