Υλικά 200 γρ. βούτυρο 150 γρ. ζάχαρη 4 μεγάλα αυγά 300 γρ. αλεύρι γ.ό.χ. 5 κ. γ. μπέικιν πάουντερ ξύσμα πορτοκαλιού 1 κ. γ. κανέλα …
Διαβάστε περισσότερα »Μαγειρική
Τι μπορείς να κάνεις αν έριξες πολύ αλάτι στο φαγητό
Ακόμα και οι πιο πεπειραμένοι σεφ κάνουν λαθάκια στην κουζίνα, καθώς ο δαίμονας καραδοκεί στη γωνιά. Κι ένα από τα πιο συχνά είναι το υπερβολικό …
Διαβάστε περισσότερα »Νόστιμα μπιφτέκια ψαριού
Υλικά για 4 άτομα 500 γρ. (περίπου) φιλέτα άσπρου ψαριού (φρέσκα ή κατεψυγμένα) 4 φρέσκα λεπτά κρεμμυδάκια κομμένα σε φετάκια 3 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως …
Διαβάστε περισσότερα »Το απόλυτο μυστικό για λαχταριστές πίτες
Η Tessa Arias είναι μια γνωστή τηλεοπτική σεφ που έχει αφιερώσει τη μαγειρική της καριέρα στις πίτες. Σπιτικές και πεντανόστιμες πίτες που την έχουν κάνει …
Διαβάστε περισσότερα »Πένες με κρέμα γάλακτος και αρακά
Υλικά 500 γρ. πένες 150 γρ. βρασμένος και στραγγισμένος αρακάς 80 γρ. βούτυρο 250 ml κρέμα γάλακτος 3 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα 100 γρ. σελινόριζα ζεματισμένη, …
Διαβάστε περισσότερα »Πώς φτιάχνεις σωστά την καρμπονάρα
Όλοι ξέρουμε και αγαπάμε την καρμπονάρα, τα λαχταριστά μακαρόνια με το μπέικον και την πλούσια, κρεμώδη σάλτσα. Λίγοι όμως γνωρίζουν πώς να την πετύχουν. Γιατί …
Διαβάστε περισσότερα »Σπαγγέτι με τόνο
Υλικά για 4 άτομα 1 πακέτο μακαρόνια 1 κ.γ. ζάχαρη 2 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. πιπέρι 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι 1 κονσέρβα τόνο 1 …
Διαβάστε περισσότερα »Φασολάδα, η παραδοσιακή
Υλικά 500 γραμμάρια ξερά φασόλια μέτρια 3 ντομάτες ώριμες περασμένες στο μούλτι 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 κλωνάρια σέλινο χονδροκομμένο …
Διαβάστε περισσότερα »Πώς μπορείς να φας το ψάρι αν το έκαψες στο ψήσιμο
Κι εκεί που ετοιμάζεσαι να απολαύσεις το λαχταριστό λαβράκι στον φούρνο ή τα κάρβουνα, διαπιστώνεις ότι παραψήθηκε. Τι παραψήθηκε δηλαδή που τσουρουφλίστηκε. Και πλέον είναι …
Διαβάστε περισσότερα »Ξινός τραχανάς σούπα
Υλικά για 2-4 άτομα Μία κούπα ξινός τραχανάς Μία κούπα φρέσκο γάλα πλήρες Μία κουταλιά βούτυρο Δύο λίτρα νερό Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Βράζετε το νερό, …
Διαβάστε περισσότερα »Το τυρί που δεν θα βάζατε ποτέ στα μακαρόνια και… χάνετε
Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φρέσκια μοτσαρέλα είναι ιδανικά συνοδευτικά μιας λαχταριστής μακαρονάδας. Κλασικές επιλογές δηλαδή που δεν λαθεύουν ποτέ. Μόνο που η κουζίνα έχει πολύ να …
Διαβάστε περισσότερα »Μοσχάρι στιφάδο
Υλικά 1 ½ κιλό μοσχάρι ελιά κομμένο σε μικρές μερίδες 2 κιλά κρεμμυδάκια στρογγυλά ξερά στιφάδου καθαρισμένα 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια 2 κ. …
Διαβάστε περισσότερα »Ο απροσδόκητος γευστικός συνδυασμός που τρελαίνει κόσμο
Η σουπερστάρ σεφ και ιδιοκτήτρια εστιατορίου Stephanie Izard έχει πολλούς κρυμμένους άσους στο μανίκι της, αν και αυτός έχει και τη βούλα της επιστήμης. Το …
Διαβάστε περισσότερα »Πώς να φτιάξετε τρουφάκια με κουραμπιέδες που περίσσεψαν
Υλικά 20 κουραμπιέδες 25 γραμμάρια κουβερτούρα 2 ½ κ.σ. μαργαρίνη 4 κ. γ. κακάο Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο μπολ, θρυμματίζετε τους κουραμπιέδες και προσθέτετε το …
Διαβάστε περισσότερα »Το καθόλου υγιεινό, αλλά απαράμιλλα γευστικό μυστικό μαγειρικής
Αν θέλετε να πετύχετε γεύση επιπέδου αστεριών Michelin, μας λέει η σεφ και food editor Sarah Stiefvater, τότε πρέπει να σκεφτείτε ανατρεπτικά. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες …
Διαβάστε περισσότερα »Σπαγγέτι με χταποδάκι
Υλικά για 4 άτομα 1 κιλό χταπόδι ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες κόκκινη ξερή πιπεριά (μπούκοβο) 1 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί 1 φλιτζάνι …
Διαβάστε περισσότερα »Σεφ προτείνει τρόπο για να τρώμε την πίτσα
Αν η πίτσα τρώγεται με το χέρι ή το μαχαίρι και το πιρούνι παραμένει ένα διαχρονικό και δισεπίλυτο δίλημμα της γαστρονομίας. Και η αλήθεια είναι …
Διαβάστε περισσότερα »Σπιτικά σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς
Υλικά 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη 250 γραμμάρια σοκολάτα λευκή ψιλοκομμένη 1 φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς Εκτέλεση Ψιλοκόβετε τις σοκολάτες ξεχωριστά …
Διαβάστε περισσότερα »Τι πρέπει να ξέρετε για τη θερμοκρασία σερβιρίσματος του κρασιού
Μπορεί ο οίνος και η απόλαυσή του να είναι εν πολλοίς θέμα προσωπικής προτίμησης, υπάρχουν ωστόσο μια σειρά από κανόνες οινογνωσίας που έχουν αναπτυχθεί στο …
Διαβάστε περισσότερα »Τρουφάκια με δαμάσκηνο και κονιάκ
Υλικά 30 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι 4 κουταλιές γάλα 150 γραμμάρια καρύδια 500 γραμμάρια κουβερτούρα 2 κουταλιές βούτυρο 1 φλυτζανάκι καφέ κονιάκ τρούφα σοκολάτα Εκτέλεση …
Διαβάστε περισσότερα »Σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα
Υλικά για 6 άτομα 1 πακέτο σφολιάτα 5 φέτες κασέρι 5 φέτες γαλοπούλα βραστή ή ζαμπόν 1 μεγάλη ή 2 μικρές ντομάτες κομμένες σε φέτες …
Διαβάστε περισσότερα »Πώς μπορείτε να διατηρείτε τις πατάτες για περισσότερο καιρό
Οι πατάτες είναι ένα από τα βασικά τρόφιμα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και χρησιμοποιούνται σε πολλά φαγητά. Αποτελούν ένα φαγητό ιδανικό για κάτι γρήγορο, …
Διαβάστε περισσότερα »Λαζάνια με σπανάκι
Υλικά για 4 άτομα 1 συσκευασία λαζάνια 500 γρ. κρέμα γάλακτος 1/2 κρεμμύδι τριμμένο 500 γρ. σπανάκι 500 γρ. τυρί τριμμένο 4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη …
Διαβάστε περισσότερα »Πίνεται πράγματι η μπίρα παγωμένη;
Η εμπειρία υποδεικνύει πως οι περισσότεροι από μας προτιμάμε την μπίρα μας κρύα, στους 4-6 βαθμούς Κελσίου δηλαδή. Μόνο που στις μέρες μας ολοένα και …
Διαβάστε περισσότερα »Εύκολη βασιλόπιτα με γλάσο βανίλιας
Υλικά για 6 άτομα 4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 200 γρ. γιαούρτι 180 γρ. βούτυρο 250 γρ. ζάχαρη 4 αβγά (χωρισμένοι …
Διαβάστε περισσότερα »Μάφιν με γαλοπούλα και πιπεριά
Υλικά για 4 άτομα 140 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, σε κυβάκια 1 πιπεριά, σε μικρά κυβάκια 4-5 κουταλιές σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο 8 αυγά μέτρια 3-4 κουταλιές …
Διαβάστε περισσότερα »Για πραγματικά γευστικά ψητά, να τι πρέπει να κάνετε
Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εκεί έξω τα κουτσοβολεύουν με την ψησταριά, έναν πραγματικά δύσκολο τρόπο προετοιμασίας φαγητού. Είναι όμως η γεύση που δίνει …
Διαβάστε περισσότερα »Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο
Υλικά για 6 άτομα 2 κιλά αρνίσιο μπούτι 1 1/2-2 κιλά πατάτες αλάτι πιπέρι ρίγανη 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κομματάκια 2 κουταλιές της σούπας …
Διαβάστε περισσότερα »Πατάτες γεμιστές στο φούρνο
Υλικά για 2 άτομα 4 πατάτες ηλιέλαιο αλάτι Για τη γέμιση βούτυρο τυρί κρέμα μπέικον ή γαλοπούλα Εκτέλεση Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε …
Διαβάστε περισσότερα »Το πικάντικο χαρμάνι μπαχαρικών για το σπίτι του καλοφαγά
Το βασίλειο των μπαχαρικών μεταμορφώνει κάθε πιάτο, προσθέτοντας γεύση ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει. Όταν μάλιστα περιλαμβάνεται και μια πικάντικη εσάνς, τότε ο ουρανίσκος …
Διαβάστε περισσότερα »