Υλικά για 4 άτομα 800 γραμμάρια ντομάτες λιωμένες μισό κιλό γαρίδες 1 πακέτο πέννες 2 κ. σούπας βούτυρο 1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι 4 σκελίδες …
Διαβάστε περισσότερα »Μαγειρική
Πώς να κάνεις το κατεψυγμένο ψάρι να μοιάζει… φρέσκο
Όλοι θα ήθελαν στο τραπέζι τους το ψάρι να είναι πάντα φρέσκο, μόνο που τα πενιχρά οικονομικά δεν αφήνουν χώρο για τέτοιες πολυτέλειες. Υπάρχει ωστόσο …
Διαβάστε περισσότερα »Γεμιστό ρολό χοιρινό με μήλο
Υλικά για 4 άτομα Για το χοιρινό 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3 πράσινα μήλα ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κουταλιά …
Διαβάστε περισσότερα »Αλμυρό κέικ με ελιά και μπέικον
Υλικά για 4 άτομα 15 ml λευκό κρασί 10 ml ελαιόλαδο 4 αυγά 1/2 κ. γ. αλάτι 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 …
Διαβάστε περισσότερα »Πότε βάζουμε το τριμμένο τυρί στα μακαρόνια
Μια λαχταριστή μακαρονάδα αναδεικνύεται σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια με λίγο τριμμένο τυρί στην κορυφή. Έτσι μας το δίδαξαν οι ιταλοί μακαρονάδες, έτσι το κάνουμε. …
Διαβάστε περισσότερα »Το μυστικό για το τραγανότερο μπέικον του κόσμου
Η σεφ και γνωστή food blogger Anjali Prasertong έχει ένα μυστικό να μοιραστεί με όλους εμάς για «το ωραιότερο μπέικον που φάγατε ποτέ», όπως λέει …
Διαβάστε περισσότερα »Ποια είναι η σωστή αναλογία καφέ και νερού
Είναι γεγονός πως για τον καφέ θα ακούσεις πολλά και διάφορα, ο Νο 1 κανόνας είναι πάντως πολύ απλός και πρακτικός. Όλα έχουν να κάνουν …
Διαβάστε περισσότερα »Ατομικό τσίζκεϊκ
Υλικά για 12 τσίζκεϊκ 1 φλιτζάνι μπισκότα λιωμένα (τύπου πτι μπερ) 300 γραμμάρια τυρί τύπου Φιλαδέλφεια με χαμηλά λιπαρά 2 αυγά 1 κουταλιά σούπας χυμό …
Διαβάστε περισσότερα »Η διάσημη συνταγή της Μαρίκας Μητσοτάκη για κουραμπιέδες
Σχέση ζωής διατηρούσε με τη μαγειρική η Μαρίκα Μητσοτάκη, που φημιζόταν για τα ντολμαδάκια της, αλλά και τα γλυκά που έφτιαχνε. Η κόρη της Ντόρα …
Διαβάστε περισσότερα »Γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα και βερίκοκα
Υλικά μία γαλοπούλα 100 γραμμάρια βούτυρο 4 κουταλιές μέλι 1 κιλό μικρές πατάτες 3 κουταλιές μουστάρδα 100 ml ζωμό κότας 150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα …
Διαβάστε περισσότερα »Οι ιδανικοί τύποι λαδιών για κάθε περίπτωση
Η κουζίνα έχει σήμερα πάρα πολλές επιλογές για τηγάνισμα, σοτάρισμα και κάθε άλλη μαγειρική δημιουργία. Ποιο λάδι είναι όμως το καλύτερο για την υγεία μας; …
Διαβάστε περισσότερα »Κάτι ξεχωριστό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Ποιος είπε ότι μόνο η γαλοπούλα είναι ταιριαστή στο Χριστουγεννιάτικο μας τραπέζι; Σας προτείνουμε υπέροχες γιορτινές συνταγές για κυρίως πιάτο για όλους εσάς που θέλετε …
Διαβάστε περισσότερα »Κάτι ξεχωριστό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Ποιος είπε ότι μόνο η γαλοπούλα είναι ταιριαστή στο Χριστουγεννιάτικο μας τραπέζι; Σας προτείνουμε υπέροχες γιορτινές συνταγές για κυρίως πιάτο για όλους εσάς που θέλετε …
Διαβάστε περισσότερα »Τραγανές δίπλες
Υλικά 500 γρ. αλεύρι 5 αυγά 2 κουταλιές ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 2 κουταλιές της σούπας λάδι Για το σερβίρισμα μέλι καρύδια κανέλα Εκτέλεση Σε …
Διαβάστε περισσότερα »Το ψαγμένο υλικό για ανεβασμένες γαστρονομικές εμπειρίες
Αν θέλετε γευστική ανανέωση της κουζίνας σας και ανεβασμένες καταστάσεις με γκουρμέ πινελιές, ο μαραθόσπορος είναι το μικρό μυστικό των σεφ. Αυτό το αρωματικό και …
Διαβάστε περισσότερα »Μους σοκολάτα με μέντα
Υλικά για 2-4 άτομα 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα 100 ml φρέσκο γάλα 3 κλωνάρια φρέσκιας μέντας 300 ml κρέμα γάλακτος 10 τρουφάκια μέντας εμπορίου Εκτέλεση …
Διαβάστε περισσότερα »Το γκουρμέ υλικό που βάζει φωτιά στο εορταστικό τραπέζι
H σοφιστικέ κουζίνα προστάζει στις μέρες μας ιδιαίτερες πρώτες ύλες και ψαγμένα υλικά, αν και η φαντασία του σεφ δεν εξαντλείται εκεί. Κι ενώ όλοι …
Διαβάστε περισσότερα »Ριζότο με ρεβίθια
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού ρεβίθια μουλιασμένα 1 κουταλιά του γλυκού σπόρους κύμινου 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό 3 κουταλιές της …
Διαβάστε περισσότερα »Τι πρέπει να ξέρεις για το βράσιμο του νερού για τη μαγειρική
«Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε νερό που βράζει…» ξεκινούν πολλές συνταγές, προϋποθέτοντας πως όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Μόνο που τελικά το πράγμα είναι πιο …
Διαβάστε περισσότερα »Συνταγή για παραδοσιακούς κουραμπιέδες
Υλικά 1.200 γρ. αλεύρι 600 γρ. βούτυρο 250 γρ. αμύγδαλο ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα βανίλια 220 γρ. ζάχαρη άχνη 50 γρ. …
Διαβάστε περισσότερα »Πώς θα φτιάξετε μελομακάρονα αυτές τις γιορτές
Υλικά 120 ml ελαιόλαδο 120 ml σπορέλαιο 1 ξύσμα από πορτοκάλι 60 ml χυμό πορτοκάλι 75 γρ. ζάχαρη 0,5 κ.γ. κανέλα 50 ml κονιάκ 0,5 …
Διαβάστε περισσότερα »Ο κανόνας για το σωστό σοτάρισμα των λαχανικών
Όπως όλοι ξέρουμε, όταν θέλουμε να σοτάρουμε λαχανικά, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τα ρίχνουμε μέσα. …
Διαβάστε περισσότερα »Μπισκότα φυστικοβούτυρου
Υλικά για 20 μπισκότα 1 μεγάλο αυγό 1 κούπα φυστικοβούτυρο 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική Εκτέλεση Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου Σε ένα μεσαίο …
Διαβάστε περισσότερα »Το μυστικό για να μην κολλάει το ψάρι στο σκεύος
Το ψήσιμο του ψαριού αποδεικνύεται δυσκολότερο απ’ όσο νομίζουμε, καθώς αντίθετα από το παχύ κρέας, είναι ευαίσθητο και ντελικάτο. Κι ενώ το αποφασιστικό βήμα έχει …
Διαβάστε περισσότερα »Σουφλέ σοκολάτα με κάστανα
Υλικά για 4 άτομα 120 γρ ζάχαρη 3 αυγά 200 γρ φαρίνα 250 γρ βούτυρο 250 γρ κουβερτούρα 250 γρ βρασμένα κάστανα 3 κουταλιές σούπας …
Διαβάστε περισσότερα »Το «περίεργο» υλικό που πρέπει να ανακαλύψετε
Ολοένα και περισσότερες συνταγές έχουν στις μέρες μας παράξενα υλικά και συνήθως πελαγώνουμε όταν τα διαβάζουμε. Ο πειραματισμός στην κουζίνα είναι ωστόσο πάντα καλοδεχούμενος και …
Διαβάστε περισσότερα »Το απόλυτο μυστικό για το τέλειο τσάι
Το τσάι είναι ένα αφέψημα όχι μόνο με ευεργετικές ιδιότητες, αλλά και μεγάλη ποικιλία στους τρόπους απόλαυσής του. Πλάι στις νέες μόδες, όπως το τσάι …
Διαβάστε περισσότερα »Το είδος ψησταριάς που δεν προτείνουν οι ειδικοί
Χειμώνα-καλοκαίρι, τα μπάρμπεκιου καπνίζουν διαρκώς, καθώς αποτελούν για πολλούς ένα είδος γευστικής ιεροτελεστίας που δεν λείπει σε εβδομαδιαία βάση. Για να παραμείνει όμως αυτό, γευστική …
Διαβάστε περισσότερα »Σπιτική μαρµελάδα μήλο
Υλικά 1 κιλό μήλα 800 γραμ. ζάχαρη 2 κούπες (500 ml) νερό 1 μεγάλο ή 2 μικρότερα ξύλα κανέλα 10 καρφάκια γαρύφαλλο δεμένα σε γάζα …
Διαβάστε περισσότερα »Νόστιμη ψαρόσουπα
Υλικά για 4 άτομα 1 κιλό ψάρι για ψαρόσουπα (πέρκα) 300 γρ. ρύζι 2 πατάτες κομμένες σε κύβους 1 πράσο 1 φρέσκο κρεμμύδι 1 κουταλιές …
Διαβάστε περισσότερα »