Υλικά για 4 άτομα 4 φλιτζάνια ψίχουλα από κέικ (περίπου 340 γραμμάρια) 1/4 φλιτζανιού παγωμένη σφικτή κρέμα σαντιγί 1 φλιτζάνι ινδική καρύδα ψίχα για την …
Διαβάστε περισσότερα »Μαγειρική
Μοσχαράκι νουά με σάλτσα μανιταριών
Υλικά για 4 άτομα 1 μοσχαρίσιο νουά περίπου 2 κιλά 500 γραμμάρια λευκά μανιτάρια σε φέτες 20 γραμμάρια μανιτάρια αποξηραμένα και μουλιασμένα σε χλιαρό νερό …
Διαβάστε περισσότερα »Πέννες με σπαράγγια και κουκουνάρι
Υλικά για 4 άτομα 450 γραμμάρια πέννες ολικής αλέσεως 1 ματσάκι σπαράγγια μεσαίου μεγέθους, περίπου 1 κιλό ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί ½ φλιτζάνι light τυρί …
Διαβάστε περισσότερα »Λευκός κορμός σοκολάτας
Υλικά για 4 άτομα 200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα 50 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος 100 γραμμάρια ζάχαρη 300 γραμμάρια τριμμένα μπισκότα πτι μπερ 2 κουταλιές της σούπας …
Διαβάστε περισσότερα »Μανιτάρια γεμιστά με τυρί και ντομάτα
Υλικά για 4-6 άτομα 24 στρογγυλά φρέσκα μανιτάρια μεσαίου μεγέθους 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο 1 μικρή ρίζα φινόκιο ψιλοκομμένο 100 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί 2 ντομάτες …
Διαβάστε περισσότερα »Κέικ με ζαμπόν και λαχανικά
Υλικά για 6-8 άτομα 2 αυγά 50ml σησαμέλαιο 80ml γάλα 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ½ μπουκετάκι Bok Choy (κινέζικο λάχανο) 1 καρότο τριμμένο 6 λωρίδες ζαμπόν …
Διαβάστε περισσότερα »Παγωμένο τσάι με λεμόνι
Υλικά για 2-4 άτομα 3 φλιτζάνια νερό 4 φακελάκια τσάι 1 συσκευασία συμπυκνωμένης παγωμένης λεμονάδας εμπορίου ή σπιτική 2 φλιτζάνια κρύο νερό 8 φλιτζάνια παγάκια …
Διαβάστε περισσότερα »Τάρτα σοκολάτας με φουντούκια
Υλικά για 6 άτομα Για τη ζύμη 400 γραμμάρια αλεύρι 100 γραμμάρια σιμιγδάλι 10 γραμμάρια μαγιά 10 γραμμάρια αλάτι 50 ml λάδι 375 ml νερό …
Διαβάστε περισσότερα »Σαλάτα με λαχανικά και πλιγούρι
Υλικά για 2-4 άτομα Χυμό από 1 λεμόνι 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 πρέζα κανέλα 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο 1 πρέζα τζίντζερ …
Διαβάστε περισσότερα »Ατομικά πιτσάκια
Υλικά για 8-10 άτομα 1 πακέτο ζύμη σφολιάτα 250 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο από το χοντρό μέρος του τρίφτη 200 γραμμάρια μανιτάρια 40 γραμμάρια κουκουνάρι …
Διαβάστε περισσότερα »Ταλιατέλες με καπνιστό σολομό και κρέμα γάλακτος
Υλικά για 2 άτομα 400 γραμμάρια ταλιατέλες 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 1 λεμόνι 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά 200 γραμμάρια καπνιστό …
Διαβάστε περισσότερα »Σαλάτα με μπρόκολο και μπέικον
Υλικά για 2-4 άτομα 3/4 φλιτζανιού σταφίδες 3/4 φλιτζανιού κομματιασμένα αμύγδαλα 1 φλιτζάνι μαγιονέζα 1/2 φλιτζάνι άσπρη ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας άσπρο ξίδι 2 …
Διαβάστε περισσότερα »Κροκέτες πατάτας με μανιτάρια
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες… Source link
Διαβάστε περισσότερα »Κοτόπουλο σνίτσελ με σπαγγέτι
Υλικά για 4 άτομα 4 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο ανοιγμένα και χτυπημένα για σνίτσελ σπαγγέτι ελαιόλαδο ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο σκόρδο σε σκόνη φύλλα …
Διαβάστε περισσότερα »Μπαρμπούνια με φασολάκια
Υλικά για 4 άτομα Για τα μπαρμπούνια 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό χυμό από 1/2 λεμόνι 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες …
Διαβάστε περισσότερα »Σαλάτα με καρπούζι και αγγούρι
Υλικά για 2-4 άτομα 3 μεγάλα κομμάτια καρπούζι κομμένα σε φέτες 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους 2 αγγουράκια κομμένα σε κύβους Λίγα φύλλα μέντας ψιλοκομμένα …
Διαβάστε περισσότερα »Σουφλέ με μπέικον και πράσο
Υλικά για 2-4 άτομα 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 4 πράσα ψιλοκομμένα 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο 5 αβγά χωρισμένα βούτυρο …
Διαβάστε περισσότερα »Λιγκουίνι με σκόρδο και λεμόνι
Υλικά για 4-6 άτομα 400 γραμμάρια λιγκουίνι 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού 2 λεμόνια (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους) ½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό και …
Διαβάστε περισσότερα »Γαλλικά τοστ με μήλο
Υλικά για 3 άτομα 6 φέτες ψωμί 3 αυγά 1 κούπα γάλα 1/4 κούπας βούτυρο 2/3 κούπας ζάχαρη 1 βανίλια 1/8 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1/8 …
Διαβάστε περισσότερα »Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και ντοματίνια
Υλικά για 2 άτομα 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα 2 κούπες ντοματίνια Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές της …
Διαβάστε περισσότερα »Cobbler με βατόμουρα
Υλικά για 4 άτομα 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 φλιτζάνι παγωμένο νερό 12 κουταλιές της σούπας βούτυρο 2-3 φλιτζάνια βατόμουρα, καθαρισμένα 6 …
Διαβάστε περισσότερα »Παπαρδέλες με προσούτο
Υλικά για 2 άτομα 250 γραμμάρια παπαρδέλες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 100 γραμμάρια προσούτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ξύσμα από …
Διαβάστε περισσότερα »Ρύζι με σπαράγγια και πιπεριά
Υλικά για 4 άτομα 200γρ. καβούρι κονσέρβας 300γρ. σπαράγγια 500γρ. ρύζι ταϊλανδέζικο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 καυτερή πιπεριά (τσίλι) 1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά 3 κουταλιές …
Διαβάστε περισσότερα »Γεμιστά μπιφτέκια με λαχανικά
Υλικά για 4 άτομα 2 καρότα τριμμένα 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα 1 κολοκυθάκι τριμμένο 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, το οποίο προηγουμένως …
Διαβάστε περισσότερα »Σαλάτα με τορτελίνια
Υλικά για 6 άτομα Για τη σαλάτα 1 πακέτο ζυμαρικά τορτελίνια 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση Για τη σάλτσα πέστο 80 γραμμάρια κουκουνάρι 25 γραμμάρια …
Διαβάστε περισσότερα »Κόκορας κρασάτος με μανιτάρια και μπέικον
Υλικά για 4 άτομα 1 κόκορας 2 – 3 κιλά 4 φέτες μπέικον χοντροκομμένες 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο …
Διαβάστε περισσότερα »Πρασόπιτα με τυριά
Υλικά για 6 άτομα Για την πίτα 650 γραμμάρια διάφορα χόρτα (σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα) πλυμένα και καλά στραγγισμένα 250 γραμμάρια πράσο ψιλοκομμένο 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια …
Διαβάστε περισσότερα »Μπρουσκέτες με παρμεζάνα και κολοκυθάκια
Υλικά για 2 άτομα 2 κολοκυθάκια 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 15 φέτες …
Διαβάστε περισσότερα »Cheesecake σοκολάτα με τυρί κρέμα
Υλικά για 4 άτομα 4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη 200 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive ¼ φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο 450 γραμμάρια τυρί κρέμα …
Διαβάστε περισσότερα »Μοσχάρι με μυρωδικά
Υλικά για 4-6 άτομα 2 ½ κιλά σιδηρόδρομο από μοσχάρι 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες 1 φιάλη 750 ml ξηρό κόκκινο κρασί 2 κλαράκια σέλινου …
Διαβάστε περισσότερα »