Υλικά για 4 άτομα 5 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό 300 γρ. τριμμένο τυρί φέτα 300 γρ. τριμμένη γραβιέρα γλυκιά ή πικάντικη 300 γρ. τριμμένο κασέρι …
Διαβάστε περισσότερα »Μαγειρική
7 λόγοι που πρέπει να αντικαταστήσεις τις κανονικές πατάτες με γλυκοπατάτες
Οι γλυκοπατάτες είναι ένα φθινοπωρινό λαχανικό-ρίζα, που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Μπορεί το όνομά του να μας ενημερώνει ότι πρόκειται για κάτι με πολύσάκχαρο …
Διαβάστε περισσότερα »7 λόγοι για να αντικαταστήσεις τις κανονικές πατάτες με γλυκοπατάτες
Οι γλυκοπατάτες είναι ένα φθινοπωρινό λαχανικό-ρίζα, που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Μπορεί το όνομά του να μας ενημερώνει ότι πρόκειται για κάτι με πολύσάκχαρο …
Διαβάστε περισσότερα »Σαλάτα πορτοκάλι με φινόκιο
Ο συνδυασμός του εσπεριδοειδούς με τον μάραθο καθαρίζει τον ουρανίσκο και κάνει το πιάτο ιδανικό συνοδευτικό για βραστό ή ψητό κρέας. Η συνταγή έρχεται από …
Διαβάστε περισσότερα »Ταλιατέλες με σολομό
Υλικά για 4 άτομα 400 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς πέτσες και κόκαλα κομμένα σε μπουκιές 1 πακέτο ταλιατέλες 2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα 2 κουταλιές …
Διαβάστε περισσότερα »Γλυκιά τάρτα κολοκύθας
Υλικά για 4 άτομα Για τη βάση 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 110 γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια ½ κ γλ …
Διαβάστε περισσότερα »Σουφλέ με μήλα
Υλικά για 4 άτομα 5-6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα 2/3 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή 50 γρ. βούτυρο 2/3 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος 2/3 φλ.τσ. γάλα 4 αβγά …
Διαβάστε περισσότερα »Γαλλική κρεμμυδόσουπα
Κρύο; Αυτή είναι η κατεξοχήν χειμωνιάτικη σούπα της Γαλλίας. H soupe à l’oignon Parisienne έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα, όταν το κρεμμύδι ήταν ιδιαίτερα …
Διαβάστε περισσότερα »Μπουγιαμπέσα
Υλικά για 6 άτομα 6-8 γαρίδες 2 κιλά πετρόψαρα 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 4 σκελίδες σκόρδο 1 πράσο ψιλοκομμένο 1 φινόκιο …
Διαβάστε περισσότερα »Blondies με ταχίνι
Υλικά για 6 άτομα 110 γρ. βούτυρο 110 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή 4 κουταλιές σούπας μέλι 6 κουταλιές σούπας ταχίνι 1 κουταλιά γλυκού εκχύλισμα βανίλιας …
Διαβάστε περισσότερα »Σοκολατένια πάβλοβα
Υλικά για 4 άτομα 4 ασπράδια αβγών 1 φλ. ζάχαρη άχνη 3 κ. γ. κορν φλάουρ 1 κ. γ. λευκό ξύδι 3 κ. γ.κακάο 250 …
Διαβάστε περισσότερα »Σούπα λαχανικών
Υλικά για 4 άτομα 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο 2 ψιλοκομμένα καρότα 1 ψιλοκομμένη πιπεριά κόκκινη 1 πατάτα (τριμμένη …
Διαβάστε περισσότερα »Γαλατόπιτα
Υλικά για 6 άτομα 1,5 λίτρο γάλα 500 ml κρέμα γάλακτος 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ. κορν φλάουρ 600 γρ. ζάχαρη …
Διαβάστε περισσότερα »Ταλιατέλες με κοτόπουλο και μανιτάρια
Υλικά για 4 άτομα 2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε λεπτές λωρίδες 500 γρ. ταλιατέλες 200 γρ. (1 φλ. περίπου) μικρά μανιτάρια σε φετάκια 6 κοφτές …
Διαβάστε περισσότερα »Ο δεκάλογος του «τέλειου» espresso
Για τους λάτρεις του καφέ, ένας καλός espresso είναι μια πραγματική εμπειρία απόλαυσης. Πόσοι όμως ξέρουμε τα σημαντικά βήματα για την παρασκευή του, έτσι ώστε …
Διαβάστε περισσότερα »Λαζάνια τρικολόρε με ρικότα
Τρικολόρε όπως τα χρώματα της ιταλικής σημαίας με ρικότα, σπανάκι, τομάτα. Aκρότητα να βάλετε και λίγη μπεσαμέλ από πάνω; Για 6 άτομα: 1 συσκευασία λαζάνια …
Διαβάστε περισσότερα »Μαθήματα μαγειρικής: Τα μαχαίρια μου
Έχει σημασία να ξέρεις αν κρατάς έναν μπαλτά ή έναν κινέζικο μπαλτά; Ένα μαχαίρι του σεφ ή ένα παπαγαλάκι; Ένα το μαχαίρι σου είναι της …
Διαβάστε περισσότερα »Σεκέρ παρέ
Υλικά για 8 άτομα 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 20 γρ. μπέικιν πάουντερ 4-5 κόκκους μαστίχας ελάχιστο αλάτι 150 …
Διαβάστε περισσότερα »Βοδινό στρογγανόφ
Υλικά για 4 άτομα 500 γρ. βοδινό κομμένο σε λωρίδες 8 μανιτάρια κομμένα στα 4 ή στα 6 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι πάπρικα 1 …
Διαβάστε περισσότερα »Ριζότο αλά Μιλανέζε
Ένας από τους πυλώνες της μιλανέζικης κουζίνας, λέγεται και «risotto giallo» (κίτρινο ριζότο) στην πατρίδα του. Παίρνει το χρυσαφένιο χρώμα του από το σαφράν. Για …
Διαβάστε περισσότερα »Μαντλέν με πορτοκάλι
Υλικά για 6 άτομα 2 φλιτζάνια αλεύρι 1 ¼ φλιτζάνια μαργαρίνη 1 φλιτζάνι ζάχαρη 8 αβγά 1 κ.γ. baking powder 1 βανίλιες ξύσμα από 1 …
Διαβάστε περισσότερα »Ρώσικη σαλάτα
Υλικά για 6 άτομα 200 γρ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες 1 φλ. μπιζέλια βρασμένα 2 μέτριες πατάτες βρασμένες 2 μέτρια καρότα ξεφλουδισμένα και βρασμένα 5-6 …
Διαβάστε περισσότερα »Ραβιόλια με σάλτσα ντομάτας και βασιλικό
Υλικά για 4 άτομα 500 γρ. έτοιμα ραβιόλια 4-5 μαλακές κι ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες 1 κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό 1 κ.γλ. ζάχαρη (αν οι ντομάτες δεν …
Διαβάστε περισσότερα »Κέικ με ελιά και μπέικον
Υλικά για 4 άτομα 15 ml λευκό κρασί 10 ml ελαιόλαδο 4 αβγά 1/2 κ. γ. αλάτι 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 …
Διαβάστε περισσότερα »Κέικ με γιαούρτι και φιστίκια
Ίσως το πιο γνωστό λιβανέζικο γλυκό, είναι «comfort» για τον χειμώνα, όμως το γιαούρτι μας θυμίζει κάτι από καλοκαίρι. Μπορείτε να το σερβίρετε και με μια κουταλιά …
Διαβάστε περισσότερα »Κέικ με γιαούρτι και φυστίκια
Ίσως το πιο γνωστό λιβανέζικο γλυκό, είναι «comfort» για τον χειμώνα, όμως το γιαούρτι μας θυμίζει κάτι από καλοκαίρι. Μπορείτε να το σερβίρετε και με μια κουταλιά …
Διαβάστε περισσότερα »Κέικ με σμέουρα
Υλικά για 6 άτομα 150 γρ. κατεψυγμένα σμέουρα 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 200 γρ. βούτυρο αγελάδας 190 ζάχαρη ξύσμα από μισό λεμόνι …
Διαβάστε περισσότερα »Spring rolls με γαρίδες
Υλικά για 6 άτομα 20 φύλλα ειδικά για spring rolls 20 γαρίδες μεγάλες (χωρίς κέλυφος και εντεράκι με την ουρά) 1 μεγάλο πράσινο φρέσκο κρεμμύδι, …
Διαβάστε περισσότερα »Top γευστικές προτάσεις με κιμά από τον Chef Γιάννη Λουκάκο
Φημισμένοι σεφ δημιουργούν με τον κιμά. Το γαλλικό ταρτάρ για παράδειγμα ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα ήδη από τον 19ο αιώνα που στην κλασική …
Διαβάστε περισσότερα »Γιατί οι επαγγελματίες σεφ αρνούνται να μαγειρέψουν με λάδι τρούφας -Τι είναι και τι περιέχει
Μας αρέσει το φαγητό και κυρίως το καλό φαγητό. Υπάρχουν πολλά υλικά που είναι νόστιμα για γκουρμέ φαγητά, με ιδιαίτερη γεύση. Σε αυτά ανήκει η τρούφα. Στην …
Διαβάστε περισσότερα »