Γευστική εναλλακτική πρόταση του παγωτού σοκολάτας
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη σοκολάτα
- 200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
- 12 λουλούδια λεβάντας
Για το σαμπαγιόν
- 5 κρόκοι αυγών
- 110 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μαλακό
- 35 γραμμάρια κακάο
- 12 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 ασπράδια
Εκτέλεση
- Σε ένα βάζο που κλείνει, σπάμε τη σοκολάτα γάλακτος και την ανακατεύουμε με ανθούς λεβάντας. Κλείνουμε ερμητικά το βάζο και το αφήνουμε για 3-4 μέρες. Πριν χρησιμοποιήσουμε τη σοκολάτα, βγάζουμε τους ανθούς.
- Κόβουμε λωρίδες από λαδόκολλα, τις γυρίζουμε γύρω από τις φόρμες για σουφλέ και τις κρατάμε στη θέση τους με ένα λαστιχάκι. Προσέχουμε να εξέχουν 2 ή 3 εκατοστά από το πάνω μέρος.
- Για να φτιάξουμε το σαμπαγιόν, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας νερό. Τοποθετούμε το μπολ σε μπεν μαρί αρκετά ζεστό και χτυπάμε με το σύρμα του μπλέντερ για 15 λεπτά.
- Όταν η κρέμα φουσκώσει και γίνει σχεδόν παχύρρευστη, ανακατεύουμε και το βούτυρο και βγάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί. Χτυπάμε άλλα 12 λεπτά για να κρυώσει.
- Ξύνουμε τη σοκολάτα- λεβάντα και τη λιώνουμε σε χλιαρό μπεν μαρί. Βράζουμε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα και την ανακατεύουμε μαζί με το κακάο. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να γίνει η ζύμη αρκετά παχύρρευστη.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ανακατεύουμε σιγά- σιγά την άχνη ζάχαρη, χτυπώντας άλλα 3 λεπτά. Ανακατεύουμε το σαμπαγιόν στα ασπράδια και αμέσως μετά, προσεχτικά τη μαρέγκα.
- Γεμίζουμε τις φόρμες για σουφλέ και τις βάζουμε στην κατάψυξη. Πρέπει να μείνουν στην κατάψυξη τουλάχιστον 24 ώρες.
- Πριν σερβίρουμε, αφαιρούμε τη λαδόκολλα από τις φόρμες.