Υλικά για 4-6 άτομα
– 1 φλιτζάνι γάλα με λιπαρά
– 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια εσάνς
– 100 γραμμάρια νιφάδες καρύδας
– 100 γραμμάρια ζάχαρη
– 1 1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος με λιπαρά
– 1 μάνγκο για το σερβίρισμα
– Νιφάδες καρύδας για το σερβίρισμα
(συσκευή παγωτομηχανής)
Εκτέλεση
- Περνάμε τα κομμάτια καρύδας από το μούλτι.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη (μέχρι να λιώσει).
- Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει καλά.
- Όταν κρυώσει ρίχνουμε την κρέμα στην παγωτομηχανή και προσθέτουμε την καρύδα λίγο πριν κλείσουμε την μηχανή ώστε να ανακατευτούν καλά.
- Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανη τότε σε ένα μπολ βάλτε 2 χούφτες παγάκια στο κάτω μέρος, και να προσθέσετε κρύο νερό μέχρι να καλύψει τα παγάκια.Τοποθετήστε ένα μικρότερο μπολ στο παγωμένο νερό. Προσθέτετε την κρέμα ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα για 25 λεπτά περίπου.
- Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες.
- Σερβίρετε με κομματάκια μάνγκο και νιφάδες καρύδας.