Αχτύπητος συνδυασμός γεύσης
– 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
– 250ml κρέμα γάλακτος
– 2 ασπράδια αβγών
– ½ φλιτζάνια ζάχαρη
– 1 καψουλάκι βανίλια
– 4 κουτ. σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
– 5 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
Εκτέλεση
1. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να διογκωθεί και να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή. Προσθέτετε το γιαούρτι και το μέλι και χτυπάτε για ακόμη 1 λεπτό. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια, να γίνουν μαρέγκα.
2. Προσθέτετε τη ζάχαρη σε 2 δόσεις και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα. Στη συνέχεια ρίχνετε τη μαρέγκα και τα ψιλοκομμένα καρύδια στο μίγμα του γιαουρτιού και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι τα υλικά να ενσωματωθούν σε αυτό.
3. Προσθέτετε τη ζάχαρη σε 2 δόσεις και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα. Στη συνέχεια ρίχνετε τη μαρέγκα και τα ψιλοκομμένα καρύδια στο μίγμα του γιαουρτιού και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι τα υλικά να ενσωματωθούν σε αυτό.
4. Αν έχετε παγωτομηχανή, μεταφέρετε το μίγμα σε παγωτομηχανή και το βάζετε να παγώσει. Εάν δεν έχετε, απλώς ρίχνετε το μίγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη σκεπασμένο. Μετά από 1 ώρα, το βγάζετε από την κατάψυξη και ανακατεύετε για να μην πιάσει πάγο.
5. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μια δυο φορές ακόμη, ώστε να γίνει το παγωτό σας αφράτο. Το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.
6. Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε το παγωτό εκτός κατάψυξης να μαλακώσει λίγο και γαρνίρετε με σιρόπι της επιλογής σας.