Υλικά για 4-6 άτομα
– 2 κουτιά (380 γραμμάρια) γάλα πλήρες καρύδας
– 1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
– ½ φλιτζάνια σκόνη άγλυκο κακάο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρά, περίπου 8 λεπτά.
- Τοποθετήστε σε ένα δοχείο και παγώστε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, περίπου 4 ώρες.
- Ετοιμάστε την παγωτομηχανή σας και ρίξτε το μείγμα μέσα στον κάδο της παγωτομηχανής δουλεύοντας το μέχρι να πήξει, για 15 έως 20 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
- Αν δεν έχετε παγωτομηχανή τότε αφού χτυπήσετε το μείγμα στο μίξερ το αποθηκεύετε κατευθείαν στη κατάψυξη για 4 -6 ώρες ανακατεύοντας το κάθε 45 λεπτά για 4 φορές συνολικά.