Πανακότα με κρόκο Κοζάνης
21 Ιουλίου 2016, 12:00
Μαγειρική
118 Προβολές
Γλυκό με όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του σαφράν
Υλικά για 8 άτομα
- Μισό λίτρο γάλα
- 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- Μία βανίλια
- 100 γραμμάρια λικέρ amaretto
- 1 κουταλιά του γλυκού ίνες κρόκου Κοζάνης μουλιασμένες σε 1 φλιτζανάκι χλιαρό νερό
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν.
- Αποσύρουμε, μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας.
- Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα γάλακτος να κρυώσει.
- Τοποθετούμε το σκεύος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή.
- Σερβίρετε με μαρμελάδα της επιλογής σας.