Υλικά για 2-4 άτομα
Για την πανακότα
– 4 φύλλα ζελατίνης
– 150 ml γάλα πλήρες
– 150 ml κρέμα γάλακτος
– 120 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα λευκή
Για τη σάλτσα βοτόμουρο
– 3 φλιτζάνια κατεψυγμένα βατόμουρα
– 1/4 φλιτζάνι φρουτώδες κόκκινο ξηρό κρασί
– 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
– 8 κλωναράκια δυόσμου
Εκτέλεση
Για την πανακότα
- Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
- Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, τη λιωμένη λευκή σοκολάτα σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί. Το μείγμα πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι να βράσει.
- Χύνετε το μείγμα σε 2 καλούπια μεγάλα ή σε μικρότερα. Βάζετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Για τη σάλτσα βατόμουρο
- Ρίχνετε 1 φλιτζάνι βατόμουρα, το κρασί, και κρυσταλλική ζάχαρη στο μούλτι μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα. Σουρώνουμε το μείγμα βατόμουρο μέσα από λεπτό κόσκινο σε ένα τηγάνι. Σιγοβράζετε το μείγμα σε μέτρια εστία για 1 λεπτό.
- Αφαιρέστε από την εστία και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια βατόμουρα. Αφήστε να κρυώσει το μείγμα εντελώς και ραντίζετε την πανακότα. Γαρνίρετε με κλωναράκια δυόσμου.