Είναι διεθνώς ένα πολύ καλό πρώτο πιάτο για τα Χριστούγεννα. Με λίγα χρήματα, μπορείτε να κάνετε θαύματα!
Συνδιάστε τα pancakes (ονομάζονται blinis στα γαλλικά, έχουν ρωσική προέλευση) με ό,τι άλλο έχετε αλμυρό ή γλυκό, κάνουν για όλα.
Η συνταγή και το ψήσιμο θα σας θυμίσουν τηγανίτες.
Υλικά
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 2 αυγά
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 250 ml γάλα
- 20 γραμμάρια βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Βάλτε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, ρίξτε το γάλα (χλιαρό) σιγά σιγά
- Ανακατέψτε με αυγοδάρτη, απαλά, για να ενσωματωθούν
- Κανονικά, πρέπει τώρα να σκεπάσετε το μείγμα με πετσέτα και να το αφήσετε να φουσκώσει 1 ώρα
- Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια -Ρίξτε τους κρόκους στο μείγμα καθώς και το λιωμένο βούτυρο και μια πρέζα αλάτι
- Ανακατέψτε πάλι το μείγμα με αυγοδάρτη, απαλά
- Κανονικά, πρέπει και πάλι να αφήσετε το μείγμα να ξεκουραστεί για 1 ώρα
- Χτυπήστε τα ασπράδια, πολύ καλά, μαρέγκα
- Ρίξτε τα σιγά σιγά στο μείγμα, ανακατέψτε
- Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι, βάλτε μια υποψία λαδιού, σε μέτρια φωτιά
- Με κουτάλα πάρτε λίγο από το μείγμα και ρίξτε στο τηγάνι, σαν να κάνετε τηγανίτες
- Γυρίστε το pancake από την άλλη, να ροδίσει απαλά
- Βάλτε τα σε σχάρα να κρυώσουν, φυλάξτε τα σε πετσέτα και μπορείτε να τα ζεστάνετε στα μικροκύματα για να σερβίρετε
- Από πάνω ταιριάζει κυρίως ο καπνιστός σολωμός, αλλά και το τυρί άλειμμα, το προσούτο κλπ
- Τα ίδια pancakes μπορείτε να τα σερβίρετε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και σαν γλυκό
Πηγή