Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα γάλα φρέσκο ή αραιομένο εβαπορέ
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
- 1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 κρόκο αυγού
- αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
- 1 μικρό βαζάκι μερέντα
Πώς το κάνουμε:
- Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα, προσθέτουμε το σπορέλαιο το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα 3 αυγά,ανακατεύουμε καλα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
- Θέλουμε μια μαλακή ζύμη όχι πολύ σφιχτή.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια έτσι ώστε όταν ανοιξουμε το φύλλο να έχει το μέγεθος ενός πιάτου.
- Παίρνουμε τα μπαλάκια και τα πατάμε ελαφρά με τις παλάμες μας δίνοντάς τους κυκλικό σχήμα.
- Κόβουμε σε 8 ίσα τρίγωνα (κανουμέ ένα σταυρό και απο επάνω ένα χ,για μεγαλύτερη ευκολία).
- Στη βάση του τρίγωνου βάζουμε ένα κουταλάκι μερέντα τυλίγουμε κατά μήκος και πιέζουμε ελαφρώς τις άκρες.
- Λαδώνουμε ένα ταψί βάζουμέ μέσα τα κρουασανάκια μας και αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά πάνω κάτω.
Λίγα μυστικά ακόμα
το μέγεθος για τα κρουασάν που δινω στη συνταγή ειναι το μικρο. αν θελετε μπορείτε να πλάσετε μεγαλύτερο το μπαλάκι έτσι ώστε να σας βγούν μεγαλύτερα στο άνοιγμα.
Πηγή: sintagespareas.gr