Υλικά
- 175γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη soft
- 175γρ. ζάχαρη
- 175γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
- 3 αβγά
- 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα ή ξυνόγαλα
- 2 καψουλάκια βανιλίνη
- λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς, βουτυρώνετε κι αλευρώνετε μια φόρμα μακρόστενη για κέικ χωρητικότητας 1 λίτρου.
Βήμα 2
Χτυπάτε σε μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη και τις βανίλιες να αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το γάλα ή το ξυνόγαλα και το αλεύρι. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα που έχετε προετοιμάσει και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του, να φουσκώσει και να ψηθεί ως μέσα. Το τσεκάρετε μπήγοντας ένα καλαμάκι στο κέντρο του κέικ. Πρέπει να βγει στεγνό, αλλιώς ψήνετε λίγο ακόμη.
Πηγή: olivemagazine.gr