Παντζαροσαλάτα με γκρέιπφρουτ
16 Σεπτεμβρίου 2016, 17:00
Μαγειρική
84 Προβολές
Γευστική και πρωτότυπη συνταγή!
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 κιλό παντζάρια
- 2 καθαρισμένα γκρέιπφρουτ κόκκινα
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 4 κουταλιές της σούπας ξίδι
- Λίγα φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Αρχικά καθαρίζετε τα παντζάρια. Κόβετε τα πράσινα φύλλα και πλένετε με άφθονο νερό τους βολβούς. Γεμίζετε σχεδόν μέχρι πάνω μια κατσαρόλα με νερό και ρίχνετε αλάτι.
- Βάζετε τους βολβούς να βράσουν για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Όταν κρυώσουν τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε σε στρογγυλές φέτες.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Μόλις ζεσταθούν ρίχνετε μέσα τα παντζάρια.
- Τα σοτάρετε και παράλληλα τα ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι. Προσθέτετε λίγο αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή.
- Συνεχίζετε να ανακατεύετε για 5 λεπτά. Τέλος, σβήνετε με το ξίδι και ανακατεύετε γρήγορα τα παντζάρια.
- Σερβίρετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα με τις φέτες του γκρέιπφρουτ και τα φύλλα δυόσμου.