Κυριακή , 29 Δεκέμβριος 2024
Παντζαροσαλάτα με γκρέιπφρουτ

Παντζαροσαλάτα με γκρέιπφρουτ

Γευστική και πρωτότυπη συνταγή!

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 κιλό παντζάρια
  • 2 καθαρισμένα γκρέιπφρουτ κόκκινα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • Λίγα φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά καθαρίζετε τα παντζάρια. Κόβετε τα πράσινα φύλλα και πλένετε με άφθονο νερό τους βολβούς. Γεμίζετε σχεδόν μέχρι πάνω μια κατσαρόλα με νερό και ρίχνετε αλάτι.
  2. Βάζετε τους βολβούς να βράσουν για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  3. Όταν κρυώσουν τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε σε στρογγυλές φέτες.
  4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Μόλις ζεσταθούν ρίχνετε μέσα τα παντζάρια.
  5. Τα σοτάρετε και παράλληλα τα ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι. Προσθέτετε λίγο αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή.
  6. Συνεχίζετε να ανακατεύετε για 5 λεπτά. Τέλος, σβήνετε με το ξίδι και ανακατεύετε γρήγορα τα παντζάρια.
  7. Σερβίρετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα με τις φέτες του γκρέιπφρουτ και τα φύλλα δυόσμου.