Σπέσιαλ μακαρονάδα με έντονη γεύση και απλά υλικά
Υλικά για 2-4 άτομα
80 γραμμάρια κουκουνάρι
25 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
25 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
25 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια πέννες
Εκτέλεση
- Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά. Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
- Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
- Βράζουμε τις πέννες σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) δηλαδή βράζουμε για περίπου 7 λεπτά ,και σουρώνουμε.
- Ρίχνουμε τις πέννες μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.