Κυριακή , 29 Δεκέμβριος 2024
Πέννες με τόνο και μπρόκολο

Πέννες με τόνο και μπρόκολο

Υπέροχος συνδυασμός τόνου με ζυμαρικά για ένα εύκολο πιάτο

 

Υλικά για 2-4 άτομα

– 1 κουτί τόνο σε ηλιέλαιο

– 1/2 μπρόκολο ζεματισμένο

– 2 κούπες πέννες ζυμαρικό

– 200 γραμμάρια σκληρό τυρί τύπου κασέρι, κομμένο σε κύβους ή τριμμένο

– 200 ml κρέμα γάλακτος

– Αλάτι, πιπέρι

– Μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε ζεστό νερό και ζεματάμε το μπρόκολο για 5 λεπτά.
  2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζετε, σε αλατισμένο νερό τις πέννες για περίπου 8 λεπτά. Τα στραγγίζετε και ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο να μην κολλάνε.
  3. Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε τον τόνο στραγγισμένο, το μπρόκολο ζεματισμένο, την κρέμα γάλακτος, το σκληρό τυρί κομμένο σε κύβους ή τριμμένο.
  4. Τα αφήνετε για 1-2 λεπτά, κατόπιν ρίχνετε τις πέννες και σερβίρετε αμέσως.

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr