Υπέροχο συνοδευτικό για το κυρίως γεύμα
– 1 ποτήρι ηλιέλαιο
– 1 ποτήρι γάλα
– 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
– αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη μαλακή)
– 1 αυγό
– 50γρ. φέτα ή λευκό τυρί
– 100γρ. μανούρι
– 100γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας
– 100γρ. κασέρι
– φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε με το πιπέρι. Ανακατεύουμε με σύρμα το ηλιέλαιο με το γάλα και προσθέτουμε το μπέικιν και σιγά-σιγά το αλεύρι. Όταν η ζύμη μας είναι σχετικά μαλακή χωρίζουμε σε μικρά μέρη και πλάθουμε με το χέρι να καλύπτει εντελώς την παλάμη μας.
2. Γεμίζουμε με το μείγμα τυριών και κλείνουμε το τυροπιτάκι. Απλώνουμε σε λαδόκολλα αντικολλητική και αλείφουμε με το αυγό αφού πρώτα το χτυπήσουμε.
3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα πιτάκια.