Σάββατο , 28 Δεκέμβριος 2024
Πουτίγκα με αμύγδαλα και καρότα

Πουτίγκα με αμύγδαλα και καρότα

Ξεχωριστή και απολαυστική συνταγή με άρωμα Φινλανδίας

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 675 γραμμάρια καρότα
  • 4 κουταλιές της σούπας κομμένα αμύγδαλα
  • 4 κουταλιές της σούπας τριμμένο ψωμί
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 20 ml καστανή ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα καρότα και τα λιώνετε στο μίξερ. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε λίγο το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
  2. Ρίχνετε το αλεύρι και σιγά – σιγά προσθέτετε το γάλα ανακατεύοντας. Βράζετε το μείγμα μέχρι να δέσει. Αναμειγνύετε τα λιωμένα καρότα και την καστανή ζάχαρη. Βράζετε για δυο λεπτά ακόμα.
  3. Προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι και βάζετε μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Το πασπαλίζετε με τριμμένο ψωμί και αμύγδαλα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.