Η συνήθεια του spritz έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και τα aperitivo αποτελούν μέρος της καθημερινότητας, μια στιγμή αποφόρτισης.
Προερχόμενο από την περιοχή Βένετο της Ιταλίας, το αρχικό spritz ήταν ένα απλό μείγμα λευκού κρασιού και νερού με σόδα. Παραδοσιακά μέρος της κουλτούρας του aperitivo, το spritz προοριζόταν να διεγείρει την όρεξη πριν από τα γεύματα. Με την πάροδο των δεκαετιών, η προσθήκη πικρών λικέρ όπως το Aperol και το Campari, μαζί με αφρώδη κρασιά, διεύρυνε την απήχησή του. Σήμερα, παραμένει μια επιλογή με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, ιδανική για κοινωνικές συγκεντρώσεις.
Την ανάγκη χαλάρωσης, του να περάσεις χρόνο με αγαπημένα πρόσωπο, να αποφορτιστείς, απολαμβάνοντας ένα spritz, έχουν αντιληφθεί οι άνθρωποι της εστίασης και ακόμη μία spritzeria έρχεται να ανοίξει τις πόρτες της.
Το όνομα αυτής Profitis. Η νέα άφιξη βρίσκεται στην πλατεία του Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι.
Η περιοχή έδωσε έμπνευση, όχι μόνο για το όνομα, αλλά και τη διακόσμηση, καθώς εμπνεύστηκε από το εσωτερικό ναών. Ατμοσφαιρικό vibe, μανουάλια και αναμμένα κεριά που δημιουργούν σκιές στους γυμνούς τοίχους συνθέτουν ένα μυστικιστικό σκηνικό.
Δείτε στο Bovary.gr την spritzeria Profitis στο Παγκράτι.
Πηγή