Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1/2 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- λαδόκολλα
Για τη γέμιση
- 1 κούπα πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι με το μίξερ για λίγα λεπτά. Παίρνουμε ένα ταψί παραλληλόγραμμο περίπου 50Χ25 διαστάσεις, το βουτυρώνουμε και βάζουμε από πάνω τη λαδόκολλα, να κολλήσει στο ταψί.
- Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, αφού πρώτα τον προθερμάνουμε στους 180 βαθμούς μόνο αντιστάσεις. Το αφήνουμε για 20 λεπτά για να ψηθεί. Μόλις το βγάλουμε, το αναποδογυρίζουμε σε μια καθαρή πετσέτα και το ξεκολλάμε.
Για την συναρμολόγηση γέμισης – ζύμης
- Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την πραλίνα και το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα για να γίνει ρολό και μετά το κόβουμε σε λωρίδες.
Πηγή: newsbeast.gr