Ένα δροσερό πιάτο που θα γεμίσει με χρώμα και γεύση το τραπέζι σας
Υλικά για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
- 6 σύκα ξερά κομμένα σε μικρές φέτες
- 1 φλιτζάνι φέτα
- 1 ματσάκι ρόκα
- 4 φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
Για το ντρέσινγκ
- 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα σύκο
- 4 κουταλιές της σούπας βαλσαμικό ξίδι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα
- Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε το σύκο κομμένο στη μέση, τη ρόκα τη φέτα και τη μέντα.
- Ραντίζετε με το ντρέσινγκ και σερβίρετε.
Για το ντρέσινγκ
- Βάζετε σε ένα μικρό βαζάκι το ελαιόλαδο, τη μαρμελάδα σύκο, το ξίδι και το αλάτι.
- Χτυπάτε καλά τα υλικά.
- Λίγο πριν σερβίρετε, περιχύνετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ.