Ιδανικό συνοδευτικό για το τραπέζι
1 ματσάκι μαρούλι φριζέ ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι σπόρους ροδιού
1 πράσινο μήλο
⅔ φλιτζάνι φουντούκια σπασμένα
¼ φλιτζάνι ξίδι
¼ φλιτζάνι καθαρό σιρόπι σφενδάμου
Αλάτι και πιπέρι
⅓ κούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Σε ένα ταψί ρίχνετε τα φουντούκια και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 6-8 λεπτά ή μέχρι να βγάλουν το άρωμα τους.
2. Κόψτε το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια μαζί με το μήλο σε φέτες.
3. Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε το λάχανο μαζί με το μήλο, τους σπόρους ροδιού και τα φουντούκια.
Για το ντρέσινγκ
5. Ανακατεύετε το ξίδι με το σιρόπι σφενδάμου, προσθέστε αλάτι και πιπέρι, και σιγά-σιγά χτυπήστε ελαφρά με το ελαιόλαδο.
6. Ρίξτε το ντρέσινγκ στη σαλάτα με το μαρούλι, μήλο φέτες, τα φουντούκια σπασμένα και τους σπόρους ροδιού.