Ένα πιάτο για να συνοδεύσετε το γεύμα σας
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
– 100 γραμμάρια χαλούμι κομμένο σε κύβους
– 6-7 καρύδια σπασμένη σε κομματάκια
– 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– 150 γραμμάρια μαρούλι
– 1/2 ματσάκι ρόκα
Για τη σως
– 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
– 2 1/2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
– 50ml ελαιόλαδο
– 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
- Πλένουμε πολύ καλά το μαρούλι και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τη ρόκα και την κόβουμε σε κομμάτια των 6 εκατοστών.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το μαρούλι, τη ρόκα και τα καρύδια. Αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε.
- Αλευρώνουμε ελαφρά τους κύβους χαλουμιού και τους ψήνουμε για 1 λεπτό περίπου σε ελαφρά λαδωμένο τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σως
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Ρίχνουμε τη σως πάνω από το σπανάκι τη ρόκα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε από πάνω τους κύβους του χαλουμιού και σερβίρουμε.
Πηγή: newsbeast.gr