Υλικά για 2-4 άτομα
– 5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
– 1 ποτήρι ντομάτα τριμμένη
– 2 δαφνόφυλλα
– 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
– 1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
– αλάτι, πιπέρι
– 4 φιλέτα σφυρίδα ή φαγκρί
– 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
– 7 δαμάσκηνα
– 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
– 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες, αραδιάζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρεμμυδιών και τα φιλέτα σφυρίδας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
- Από πάνω σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και προσθέτουμε τη ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο, τα δαμάσκηνα, το μαϊντανό και τέλος το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η σφυρίδα και σερβίρουμε ζεστό το ψάρι.