Τετάρτη , 25 Δεκέμβριος 2024
Σφουγγάτο Σύρου

Σφουγγάτο Σύρου

Η συνταγή για την παραδοσιακή ομελέτα

 

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 8 κολοκυθάκια
  • λίγη τριμμένη φρυγανιά
  • 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα μικρή
  • 6 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλυτζάνια τυρί φέτα
  • αλάτι ανάλογα με το ποσό αλμυρή είναι η φέτα
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και την πατάτα και τα τρίβουμε στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κολοκύθι να μαραθεί. Το αφήνουμε μετά σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει τα υγρά.
  2. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την πατάτα. Προσθέτουμε και το κολοκύθι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τα μυρωδικά και την φέτα. Προσθέτουμε και τα κολοκύθια στα αυγά.
  4. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Αδειάζουμε το μείγμα να στρωθεί ομοιόμορφα παντού. Ρίχνουμε και λίγη φρυγανιά από πάνω.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.