Τα κέικ ειδικά όταν είναι από τα χεράκια μας είναι ό,τι πρέπει για κάθε στιγμή της ημέρας. Αρέσουν και σε εμάς αλλά και στα παιδάκια μας.
Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε κέικ πορτοκαλιού στο σπίτι με μία απλή συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω.
ΥΛΙΚΑ:
• 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 και 3/4 κούπες ζάχαρη
• 250γρ μαργαρίνη σοφτ (αφαιρούμε μία γεμάτη κ.σ. βούτυρο)
• 2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
• 5 αυγά
• 2 κ.γ. γεμάτες ξύσμα πορτοκαλιού
• 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την ζάχαρη.
2. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και τα αφήνουμε να χτυπηθούν καλά.
3. Συμπληρώνουμε το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε ελαφρά και κλείνουμε το μίξερ.
4. Ανακατεύοντας το μίγμα με το σύρμα, ρίχνουμε το ξίσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι. Υπάρχει η πιθανότητα να μην βάλετε όλο το αλεύρι και να κρατήσετε μία δύο κ.σ. εάν η κούπα που θα χρησιμοποιήσετε ή τα αυγά είναι μικρά.
5. Αδειάζετε το μίγμα σε φόρμα του κέικ καλά βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με την φρυγανιά .Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για μία περίπου ώρα (35΄κάτω και 25΄στη προτελευταία σχάρα εάν η φόρμα σας είναι από αλουμίνιο. Εάν είναι αντικολλητική 20΄ κάτω είναι αρκετά).
6. Όταν ψηθεί και μισοκρυώσει το πασπαλίζετε με άχνη.
Πηγή: mothersblog.gr