Τα μπέργκερ είναι πεντανόστιμα και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί όταν τα βλέπει μπροστά του! Εμείς σας έχουμε σήμερα μία συνταγή για να τα φτιάξετε στο σπίτι!
ΥΛΙΚΑ:
• 1/2 κιλό κιμά
• κίτρινο τυρί της επιλογής μας σε φέτες
• 1 αυγό
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 2 μεγάλες ντομάτες
• στρογγυλά ψωμάκια για χάμπουργκερ μεγάλα
• 1 μικρό ποτήρι ξύδι βαλσάμικο
• 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• 5 κουτ. της σούπας μουστάρδα Dyson
• κέτσαπ
• αλάτι/πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, το αυγό, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, προσθέτουμε ένα κουταλάκι κοφτό αλάτι και μια πρέζα πιπέρι και ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν τα υλικά.
• Πλάθουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε.
• Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και στην συνέχεια το σοτάρουμε.
• Σβήνουμε το κρεμμύδι με το ξύδι, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει.
• Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά.
• Αφήνουμε την κάθε πλευρά για 5-6 λεπτά χωρίς να πιέσουμε το μπιφτέκι με την σπάτουλα για να μην χάσει τα υγρά του και βγει στεγνό.
• Όταν τα γυρίσουμε, βάζουμε το τυρί πάνω στα μπιφτέκια και σκεπάζουμε το τηγάνι για να κρατήσει θερμοκρασία και να λιώσει το τυρί το οποίο βρίσκεται στο πάνω μέρος.
• Κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες.
• Απλώνουμε την κέτσαπ στο κάτω μέρος του ψωμιού.
• Βάζουμε το μπιφτέκι με το τυρί και από πάνω λίγη μουστάρδα.
• Στην συνέχεια τοποθετούμε μια ροδέλα ντομάτας και τα κρεμμύδια.
• Σκεπάζουμε το burger.
Πηγή: mothersblog.gr