Οι βάφλες με παγωτό έρχονται πρώτες στις προτιμήσεις μικρών και μεγάλων.
Εμείς σας προτείνουμε να τις φτιάξετε στο σπίτι οικονομικά και χωρίς να σπαταλήσετε πολύ χρόνο.
ΥΛΙΚΑ:
- 125 γρ. μαργαρίνη
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι βανίλια ή βανιλλοζάχαρη
- 3 αυγά
- 250 γρ. αλεύρι
- ½ κ.γ. baking powder
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- ¼ του λίτρου χλιαρό γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Χωρίζουμε τα αυγά (κρόκο-ασπράδι).
- Χτυπάμε την ζάχαρη, την μαργαρίνη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε διαδοχικά τους κρόκους και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking και το ξύσμα. Τα προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα στο μίγμα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Την προσθέτουμε στο μίγμα άλλα ΔΕΝ την χτυπάμε απλά με ένα κουτάλι την ενοποιούμε με το μίγμα.
- Παίρνουμε μικρές ποσότητες, τις βάζουμε στην βαφλιέρα και ψήνουμε
- Σερβίρονται με ζάχαρη άχνη, σπιτική μαρμελάδα άλλα κυρίως με παγωτό.